Hlavní obsah
Umění a zábava

Bratři Bendigovi se ztrapnili v AZ kvízu. Dopadli byste lépe?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY 3.0, Wikipedia

Jan a Marsell Bendigovi toho v AZ kvízu opravdu moc nepředvedli, o tom nelze pochybovat. Ale podíval jste se někdo na otázky, které dostali? Možná zjistíte, že byste nedopadli o moc lépe.

Článek

Kauza bratří Bendigů, kteří se ztrapnili v AZ kvízu, asi minula málokoho. Pokud náhodou opravdu netušíte, o čem je řeč, můžete si záznam pustit zde.

Vyhrává černá

Jejich výkon byl opravdu katastrofální a výmluvy byly snad ještě horší.

„Samozřejmě jsem hodně nebo spíš spoustu otázek nevěděl. Nejsem žádný doktor věd, abych na takové otázky odpověděl,“ uvedl Bendig na omluvu pro server Super.

Moderátor Aleš Zbořil to měl hodně těžké a jeho hláška se stala doslova hitem!

„Jenom Honzo, jenom takovej detail. Jde nám o to, aby se spojily tři strany toho hracího pole. Zatím vyhrává černej,“ prohlásil ve chvíli, kdy byla všechna políčka černá.

Tak schválně!

Odsoudit hloupost umí každý, ale přiznat, že by sám pohořel, to už chce odvahu. Viděli jste otázky, které byly součástí daného speciálu? Možná totiž zjistíte, že úplně valných výsledků byste také nedosáhli!

1.) Jak se jmenuje píseň zpěvačky Kate Bush z osmdesátých let, která díky čtvrté řadě seriálu Stranger Things vystoupala na první příčky poslechovosti po 37 letech od jejího původního vydání? Její zkratkou jsou písmena „RUTH“.

2.) Jak se jmenuje populární sci-fi série spisovatele Franka Herberta? Nápovědou je písmeno „D“.

3.) Název, kterého slavného filmového thrilleru, je zároveň označením hráčů na smyčcový nástroj? Nápovědou je písmeno „Č“.

4.) Jak se jmenuje legendární televizní pořad o zajímavých výročích týdne, jenž se vysílá již od 3. ledna 1993? Začíná na písmeno „K“.

5.) Jak se jmenuje fikční svět spočívající na zádech čtyř obrovských slonů stojících na krunýři gigantické 16000km dlouhé želvy. Nápovědou je písmeno „Z“.

6.) O jaké hořící kulturní památce reportovala Emma Smetana slavným selfíčkem? Její zkratkou je „ND“.

7.) Jak se jmenuje znojemská umělkyně, která dodnes pobuřuje svým vystupováním nahá? Iniciály má „KO“.

8.) Který urbanista a architekt nejen svým regulačním plánem výrazně ovlivnil podobu Hradce Králové. Jeho iniciály jsou „JG“.

9.) Otočná hlava, kterého pražského rodáka, je k vidění poblíž stanice metra Národní třída? Jeho iniciály jsou „FK“.

Tak jak jste dopadli?

Pro jistotu, kdybyste náhodou některé odpovědi neznali nebo si jimi nebyli jistí, tak zde jsou:

1. Runing Up That Hill

2. Duna

3. Čelisti

4. Kalendárium

5. Zeměplocha

6. Notre Dame

7. Kateřina Olivová

8. Josef Gočár

9. Franz Kafka

K tomu přidejte špetku stresu, časový limit a možná zjistíte, že i vy byste měli problém.

Na druhou stranu například u znojemské rodačky Marsell označil Britney Spears. Že se asi těžko narodila ve Znojmě a nemá iniciály „KO“, to ho moc netrápilo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz