Hlavní obsah
Lidé a společnost

Christiane F ze stanice ZOO s drogami nikdy nechtěla přestat. Od roku 2016 o ní nikdo neslyšel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ebcenter-moscow / Pixabay.com

Drogy

Jmenuje se Vera Christiane Felscherinow, ale celý svět ji zná jako Christiane F. ze známé knihy My děti ze stanice ZOO. Ačkoliv se snažila a absolvovala několik léčebných pobytů, nakonec sama přiznala, že nic jiného než drogy nezná a přestat nechce.

Článek

Ve dvanácti letech zkusila alkohol a konopí, ve třinácti už byla závislá na heroinu a aby si na něj vydělala, stala se z ní ve čtrnácti prostitutka.

O svém dětství se rozepsala ve zmíněné knize My děti ze stanice ZOO, která vydržela 95 týdnů na vrcholu žebříčku nejprodávanějších německých knih. Kniha se pak v roce 1981 dočkala filmového zpracování a z filmu se stal celosvětový hit.

Šokující film i pro herce

Zfilmovaný neuvěřitelný příběh dívky, jejíž život se změnil skoro ze dne na den, šokoval a dodnes šokuje. Svůj podíl na tom má fakt, že dětští herci byli doplnění skutečnými feťáky jakožto komparzem.

Děti musely natáčet scény zahrnující omdlévání v pisoárech naplněných močí a výkaly na stanici a kolabující v kalužích zvratků, zatímco byli obklopeni skutečnými feťáky.

Christiane stáhl do drog její přítel, a protože pocházel z dysfunkční rodiny, nikdo si nevšiml, že se po nocích potuluje.

Pohybovala se mezi zotavením a recidivou a sledovala, jak jeden přítel za druhým z jejího gangu padá za oběť sebevraždě a předávkování drogami.

Její matka si všimla až po dvou letech, že s její dcerou není vše úplně v pořádku.

Ani syn nebyl motivací

Po napsání knihy se odstěhovala z Berlína a žila nějaký čas u příbuzných na venkově. Zde potkala svého partnera Alexe, se kterým se ale po šesti letech rozešla a přestěhovala se do Řecka s novým přítelem. Následoval další rozchod, stěhování do USA a nakonec návrat zpět do Berlína.

Po celou tuto dobu bojovala se závislostí, absolvovala několik detoxů, aby se poté opět vrátila k závislosti.

V Berlíně se jí v roce 1996 narodil syn Jan-Niklas Philip a Christiane se nějakou dobu snažila. V roce 2008 propadla opět drogám a sociálka ji jedenáctiletého syna odebrala.

O svém dalším životě vydala v roce 2014 knihu - Christiane F. – Můj druhý život. Peníze z výdělku ale použila na to jediné, co jí v životě přináší radost - drogy.

O nic prý v životě nepřišla

Ačkoliv byly etapy v jejím životě, kdy mluvila o tom, že by s drogami sekla, nakonec přiznala, že to ani nechce.

„Nikdy jsem se jich nechtěla vzdát, nic jiného neznám. Rozhodla jsem se žít jiný život než ostatní. Nepotřebuji předstírat, že skončím,“ přiznala v roce 2013 v rozhovoru pro Vice.

Ve zmíněném rozhovoru také uvedla, že aktuálně je na metadonu, občas si dá jointa a pije hodně alkoholu.

„Moje játra mě zabijí. Mám cirhózu kvůli hepatitidě C. Brzy umřu, to vím. Ale v životě jsem o nic nepřišla, jsem s tím v pohodě. Takže tohle není to, co bych doporučovala, tohle není nejlepší život, ale je to můj život,“ prohlásila.

Dle serveru Extra pochází poslední zmínka o Christiane F z roku 2016, kdy měla na ulici napadnout psa a jeho majitelka ji poznala.

Zdroje: Vice, Wikipedia, Extra

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz