Hlavní obsah
Lidé a společnost

Milena Dvorská přišla kvůli sektě o dceru i vnoučata. Do své smrti je už neměla možnost vidět

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Neznámý – Original uploader was Cryptic at en.wikipedia, Wikipedia Commons

Jan Dietrich Dvorský byl obyčejným studentem. Po přečtení knihy Ve světle pravdy se ale přejmenoval na Parsifala a vytvořil kolem sebe sektu, která si žila svůj vlastní život. Jeho manželkou se stala Lucie Dvorská, dcera herečky Mileny Dvorské.

Článek

Parsifal Imanuel Dvorský sám sebe mimo jiné nazývá „Imanuelem v Abd-ru-Shinovi, do jehož připraveného jemnohmotného těla se oděl“.

Hnutí založil po přečtení knihy

Parsifal je postava známá v rámci hnutí Grálu, které čerpá inspiraci z díla Ve Světle Pravdy (také známého jako Poselství Grálu) od Oskara Ernsta Bernhardta, známého pod pseudonymem Abd-ru-shin.

Parsifal Imanuel Dvorský je prezentován jako vtělený Parsifal, což je postava, která má významné místo v legendách o Grálu. Tento pohled je často považován za kontroverzní a není všeobecně přijímán mimo kruhy následovníků tohoto duchovního směru.

Imanuelité věří v duchovní pravdy a principy, které jsou popsány v Poselství Grálu. Učení zahrnuje koncepty jako karma, reinkarnace a důležitost morálního a duchovního rozvoje člověka.

Sekta, která se chtěla izolovat

Sekta na sebe upozornila poprvé v roce 1994, když její přívrženci protestovali před Pražským hradem proti převozu jedné z jejích členek do psychiatrické léčebny.

Dalším důvodem, proč se o sektě hodně mluvilo, byl fakt, že Parsifalovou manželkou byla Lucie Dvorská, dcera herečky Mileny Dvorské. Lucii Parsifal přejmenoval na Labutí pannu a společně vedli společenství Imanuelitů.

„Naše děti přestaly chodit do školy, my do zaměstnání, lékaři se pro nás stali nejhanebnějšími zlotřilci, odstranili jsme televizi, zásadně omezili poslech rádia, spálili všechny škodlivé knihy, prodali zbývající, začali prodávat své osobní věci (přece tady nenecháme těm odporným převrácencům sebemenší díleček svého majetku), zbavovali se zařízení domku,“ hlásala dle iDNES tato sekta.

Server Svět ženy pak dodává, že když se mesiáši někdo nelíbil, ze sekty ho vyloučil. Jsou dokonce zaznamenány případy, že se jeho stoupenci pokusili o sebevraždu poté, co byli vyloučení.

Společně s dcerou herečky zplodil mesiáš osm dětí, o které se začaly zajímat úřady, a manželé proto utekli do belgického Ostende. Různě kočovali až do roku 2013, kdy byla legalizována domácí výuka.

Sekta funguje dodnes, rodina žije v Praze ve vile za vysokou zdí a snaží se na sebe neupozorňovat.

Svou dceru ani vnoučata neviděla

V celém tomto mediálním humbuku ohledně sekty navíc probíhala osobní tragédie herečky Mileny Dvorské, která byla z rozhodnutí dcery nešťastná. Navíc se nemohla vídat ani se svými vnoučaty.

„Samozřejmě mě velmi zajímá, co se s nimi děje. Moc bych je chtěla vidět, ale to víte, mám ze setkání i trochu strach. Já o vnučkách i o Lucii už přemýšlím jinak než jako o někom, kdo se může objevit ve dveřích. Uběhla příliš dlouhá doba, než abych tomu věřila,“ uvedla herečka podle serveru Svět ženy s tím, že svou dceru viděla naposledy v roce 1991.

Jediné vnouče, které měla herečka podle serveru Vlasta možnost vidět, byla nejstarší Julie, které se podařilo od rodičů utéct.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz