Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejvlivnější influencerka Nikol Leitgeb pomáhá dětem. Přesto se více mluví o jejím odchodu z 3v1

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Přátelství

Z mladé neznámé herečky se během let Nikol Leitgeb vypracovala k nejvlivnější české influencerce a držitelce stříbrné medaile od předsedy Senátu. Namísto článků o jejím úspěchu se ale mluví o rozpadu tria 3v1.

Článek

Nikol Leitgeb, dříve známá jako Štíbrová, minulý rok založila svůj vlastní nadační fond nazvaný „Radovan“. Fond je pojmenován podle přezdívky jejího syna Mathiase a má za cíl podporovat různé charitativní projekty.

Pochvala od Mareše i Vystrčila

Již předtím využívala svého vlivu na instagramu, kde ji sleduje téměř 700 tisíc lidí, aby podporovala různé charitativní akce, a tedy bylo založení vlastního fondu logickým krokem.

Její rozhodnutí s sebou přineslo ale kritiku a někteří měli za to, že si chce Nikol přivydělat peníze stranou.

„Nadační fond vám peníze opravdu nevydělá. Ale chápu, že pošlapat věc ještě ve startu je pro spoustu lidí fajn kratochvíle,“ reagovala na tyto komentáře Nikol.

Hejtři se přestali smát, když Nikol nakopla sbírku na pomoc malému Martínkovi trpícímu vzácným AADC syndromem.

„Rodiče Martínka každej den vstávaj a usínaj s vědomím, že pro jejich těžce nemocného chlapečka existuje na světě účinná léčba. Ta ale stojí sto milionů. Sto. Milionů. A pojišťovna ji odmítla proplatit. Jaký zoufalství asi musej prožívat,“ napsala na instagram v době, kdy sbírce chybělo ještě 91 milionů do cílové částky.

Jak to celé dopadlo, to ví celý národ - vybralo se mnohem více (151 milionů korun) a díky tomu mohou peníze pomáhat i dalším dětem. Mezi ně patří například Lilli, David, Markéta, jejichž životní příběhy si můžete přečíst na serveru Novinky.

„Chtěl bych tady napsat, že za celý tento úspěch může POUZE a jedině….NIKOL…. Nikol Leitgeb. Je to jen její zásluha,“ pěl ódy na kolegyni Leoš Mareš.

Všichni věděli, že to byla ona a její síť podporovatelů, kdo toto všechno dokázal, i přes to si musela Nikol vyslechnout další hejty, když bylo oznámeno, že dostane stříbrnou medaili od předsedy Senátu.

Naštěstí se většina přiklonila k tomu, že si Nikol medaili zasloužila a právem si také vysloužila první místo v žebříčku TOP 30 nejvlivnějších influencerů.

Rozpad tria plný spekulací

I přes její úspěchy a to, že se z mladičké neznámé herečky vyšvihla mezi přední influencery, se ale namísto slov pochvaly objevuje její jméno hlavně v souvislosti s rozpadem tria 3v1.

V tomto případě si za to ale Nikol může svým způsobem sama. Když totiž trio na svém instagramu oznámilo, že končí rozjely se spekulace a ona jediná mlčela. Přitom to měly být právě její hádky s Veronikou Arichtevou, které ke konci vedly.

„V každým kamarádství je to občas nahoru a dolů, myslím, že to je stejný jako v manželství. Ano, občas se s holkama pohádáme, určitě to není jen s Nikčou, je to i s Marťou, ale pak se zase udobříme,“ uvedla k těmto spekulacím Veronika pro deník Blesk.

A podpořila ji i Martina Pártlová, která navíc dodala, že mají všechny tři mnoho práce a žádnou senzaci za koncem není třeba hledat.

Byla to zároveň ale Martina, kdo spekulace opět rozvířil, protože uvedla nový klip „Sbohem, pa, šátečku“.

„Když se dva hádaj a třetí je kat, vládne mocnou silou ty dva spojovat. Když se dva smějou, třetí staví zeď,“ zpívá Martina v písni a fanoušci měli hned jasno, že se mluví o hádkách mezi Veronikou a Nikol.

Měla to utnout hned na začátku

Opětovné otevření tématu nakonec přivedlo Nikol k tomu, aby se k celé situaci vyjádřila také.

„Z 3v1 jsem odešla proto, že mi to delší dobu připadalo spíš jako byznys než kamarádství. Neuměla jsem v tom moc dobře fungovat. Jsem hypersenzitivní, a tak jsem šla pryč. A během tři čtvrtě roku se mi ty moje domněnky potvrdily,“ uvedla v emotivním videu, které ale následně smazala.

Potvrdila tak vše, co si fanoušci mysleli. Nikol zároveň ve videu prosí, aby se v tom už nikdo nerýpal. V tomto ohledu je ale nutné uvést, že si za to svým způsobem může sama.

Kdyby se pravdivě vyjádřila hned poté, co se spekulace rozjely, dnes by se nemluvilo o jejích hádkách s Veronikou, ale o důležitějších věcech - jejím nadačním fondu, který dělá doslova zázraky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz