Hlavní obsah
Cestování

Sbalit kufr už nebude stres, když zvolíte metodu 5-4-3-2-1

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Balení kufru na cestu může být stresující, zvláště když se snažíte omezit počet věcí, které si berete s sebou. Metoda 5-4-3-2-1 je skvělý způsob, jak si usnadnit balení a zároveň si být jistý, že máte vše potřebné.

Článek

Tento systém vám pomůže zredukovat množství věcí, které si berete s sebou, a díky tomu budete mít v kufru pořádek a vyhnete se zbytečnému stresu při balení.

Co je to metoda 5-4-3-2-1

Princip této metody spočívá v tom, že si na základě počtu dní a typu cesty naplánujete přesný počet kusů oblečení a dalších položek podle následujícího klíče:

5 kusů vrchního oblečení (trička, halenky, košile, topy atd.)

4 kusy spodního oblečení (kalhoty, kraťasy, sukně nebo šaty)

3 páry bot

2 kusy doplňků (šperky, šátky nebo klobouky)

1 kus pro volný čas nebo zábavu (kniha, společenská hra nebo jakýkoli jiný předmět, který vám zpříjemní volný čas)

Vše se vejde do příručního zavazadla

Nespornou výhodou tohoto balení je to, že se věci v pohodě vejdou do příručního zavazadla, a tedy je vhodná zejména na ty cesty, kde budete kufr nebo batoh často přemisťovat.

Díky této metodě máte jasný plán a nemusíte přemýšlet, co ještě přidat do kufru. Předejdete tak situacím, kdy byste si sbalili příliš mnoho věcí, které byste pak ani nepoužili.

Tato metoda vám také pomůže udržet kufr přehledný. Když přesně víte, kolik kusů oblečení máte, je snazší vše roztřídit a rychle najít, co potřebujete.

Metoda vyžaduje přemýšlení

Metodu je samozřejmě nutné přizpůsobit místu, kam jedete. Na služební cestu, kde se budete účastnit společenských událostí se sbalíte jinak, než na víkend s kamarády.

Magazín Glamour k této metodě dále dodává, že počítá s kombinováním oblečení. Vámi vybrané oblečení a boty proto musí vzájemně ladit a nabízet možnosti kombinací.

Příklad takového kombinování můžete vidět na následujícím videu na Tik Tok, kde je kufr balen právě podle této metody a jsou vybírány takové kusy oblečení, aby šly kombinovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz