Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zdeněk Izer dále provokuje svými vtipy. Ke spekulacím, že je despota, se nikdy nevyjádřil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Pan Hyde – Vlastní dílo

Zdeněk Izer

Zdeněk Izer je jedním z nejuznávanějších českých komiků a herců, známý svým nezaměnitelným humorem. Jeho kariéra trvá více než tři desetiletí, ale posledních pár let už není vidět v televizi. Proč tomu tak je a co Izer dělá?

Článek

Zdeněk Izer je známý svým širokým spektrem postav, které ztvárňuje, od politických satir po absurdní komické situace.

Komik začal svou kariéru v 80. letech, kdy začal vystupovat v různých pražských kabaretech a menších divadlech. Jeho talent si rychle získal pozornost, což vedlo k jeho prvnímu velkému průlomu v televizi.

Z vrcholu na dno

V 90. letech se Zdeněk Izer stal populární díky sérii audionahrávek Policejní akademie. Následně byl osloven Českou televizí a společně s Markem Dobrodinským vytvořili nezapomenutelné parodie

Za rozpadem této dvojice měla údajně stát, jak to tak bývá, žena.

„Když se Marek oženil, Zdeněk začal žárlit na jeho manželku, která byla zpěvačka. Měl pocit, že se věnuje víc skládání písniček pro ni, než vymýšlení skečů pro jejich show,“ prozradil serveru Prima Ženy muzikant a producent Petr Hannig.

Následně započal spolupráci s Petrem Freundem a pokračoval v úspěšných pořadech, jakými byly například Jen blbni, Kinobazar nebo Pípšoubazar.

Posledním pořadem na Primě byl pořad Skeč, který se ale dočkal jen jedenácti dílů a kvůli nezájmu diváků byl z obrazovek stažen.

Záchranou mu byla nově vzniklá TV Pětka, kde zahájil svůj pořad Buřtcajk. Když ale zemřel její majitel, televize skončila, a s ní i Zdeněk Izer, který se od té doby na obrazovkách neobjevil.

Změnil se styl zábavy

Zatímco dříve nebyl pořad, ve kterém by nebyl Izer vidět, nyní není komik vidět nikde. Rozhodně to ale neznamená, že nemá co na práci.

Dal dohromady vlastní osmdesátiminutové vystoupení s názvem Na plný coole a objíždí s ním divadla a kulturní domy po celé republice.

Občas vezme nějaké moderování firemních akcí nebo jiných společenských událostí.

Za úpadkem jeho slávy může dle některých stát skutečnost, že se změnila společnost a lidé nemají zájem o jeho vtipy.

Server PrahaIN dokonce zjistil, že Facebook blokuje některé staré Izerovy nahrávky kvůli vulgárnímu obsahu.

Pořadatelé událostí, na které komik chodí, ale uvádí, že lidé jsou srozumění s tím, že má pan Izer drsnější humor, a žádné stížnosti nezaznamenali.

„Pořady Zdeňka Izera jsou u nás celkem oblíbené, s jejich prodejem nejsou žádné problémy. Na pořady chodí ti, kterým někdy dost drsný humor pana Izera nevadí. Žádnou stížnost neevidujeme,“ uvedl pro PrahaIN Miroslav Franc, jednatel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Osobní život už tak veselý není

V osobním životě komika se udála velká změna, když se v roce 2019 po patnácti letech manželství rozvedl s manželkou Olgou, se kterou má dceru Lauru.

Okolí komika uvedlo, že se nejednalo o žádný klidný rozvod a padala dokonce slova o teroru a psychickém týrání.

„Je úplně jiný, než jak se jeví v televizi. V soukromí je to spíš introvert, ale v manželství je to despota,“ řekla serveru Expres kamarádka jeho bývalé manželky.

Stejná kamarádka také uvedla, že Olga žila ve zlaté kleci a vše bylo v pořádku, dokud se vším souhlasila. Když se vzepřela, tak bylo zle a komik jí měl vulgárně nadávat.

„Olga si ke Zdeňkovi vypěstovala nenávist a averzi za jeho psychické týrání a ponižování. V poslední době je už ani nikdo ze známých nenavštěvoval. Choval se k ní jako k onuci i před lidmi. Ze začátku jsme si mysleli, že to myslí z legrace, když se ukázalo, že ty nadávky myslí vážně, bylo nám hodně nepříjemně,“ dodala.

Komik měl svou bývalou manželku dokonce vyhodit na ulici, prohledával jí tašky a dělal jí naschvály. Jako otec prý ale fungoval vždy skvěle a o dceru se stará.

Je nutné zmínit, že se k těmto obviněním nevyjádřil ani sám Izer ani jeho bývalá manželka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Zdeněk Izer

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz