Hlavní obsah
Sport

Barážoví specialisté opět uspěli a mohou se chystat na další baráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Hokejisté Kladna zvládli barážovou sérii se Vsetínem a opět se udrželi v české extralize.

Článek

V sezóně 2021/2022 s Jihlavou 4:1 na zápasy, minulý rok se Zlínem 4:0 a letos se Vsetínem opět 4:0. Barážoví specialisté z Kladna zvládli třetí baráž v řadě a i v příští sezóně je uvidíme na extraligových kluzištích.

Nerozehraní, ale odpočatí Rytíři do série vstoupili dvěmi domácími výhrami 4:1 a 7:2. Vsetín, který se do baráže probojoval přes play-off Chance ligy, a navíc musel hledat azyl pro domácí zápasy, jelikož stadion Na Lapači nesplňoval licenční podmínky, se snažil vrátit sérii na Kladno v „domácím“ prostředí v Brně. Bohužel, nepodařilo se a těsné výhry 3:2 a 4:3 zajistili Kladnu udržení mezi hokejovou elitou.

Vítěz baráže? Diváci

Všechna utkání barážové série byla vyprodána, Kladno naplnilo svoji kapacitu 5 200 míst, v Brně sledovalo třetí i čtvrté utkání vždy 7 700 diváků.

Vítězem souboje fans jsou jednoznačně fanoušci Vsetína, kteří v hojném počtu zamířili na Kladno a následná invaze žlutozelených do Brna jen dokládala, jak celý Vsetín žije hokejem.

S kým příští rok?

Kladno zůstává extraligové, ale nepředpokládá se, že by na příští sezónu nějak významně posílilo. I proto se bude řadit opět mezi adepty na účastníka baráže. Pokud by se tak stalo, šlo by o čtvrtou účast v řadě. To by opět zvedlo vlnu nevole, která už před startem letošní baráže byla dosti velká.

Rozdíl mezi účastníkem baráže a vítězem Chance ligy byl v některých momentech velký. Problém je ale v systému ligy. Účastník Chance ligy by musel výrazně posílit na celou prvoligovou sezónu tak, aby zvládl jak první ligu, tak následnou baráž.

V případě vidiny přímého postupu z Chance ligy do extraligy by její vítěz měl více možností, především co se týká výběru hráčů na přestupovém trhu. To je aktuální problém Kladna, které po vítězné baráži loví v rozebraném poli hráčského trhu.

Bez emocí

Kladno působilo dojmem předem jasného vítěze. Na vsetínské střídačce emocí bylo daleko více. Po vítězném čtvrtém duelu byla vidět na kladenských spíše úleva než radost ze záchrany.

Vsetín každopádně ukázal, že se z extraligovým účastníkem dá hrát a tato baráž mu do budoucna může pomoci, především co se týká zkušeností. Proto se klidně může stát, že se oba týmy za rok střetnou znovu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz