Hlavní obsah
Sport

Baráž potvrzuje, jak je zbytečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Baráž o českou hokejovou extraligu mezi Kladnem a Vsetínem bude pokračovat za stavu 2:0 pro Rytíře.

Článek

Baráž o extraligu má za sebou dva zápasy. Na Kladně se v obou případech radovali Rytíři, kteří porazili své valašské soupeře 4:1 a 7:2. Série nyní bude pokračovat v neděli a v pondělí v Brně, kde pro barážovou sérii našel Vsetín azyl.

Kladno potvrzuje roli favorita a svého soupeře herně i výsledkově přehrává. Vsetín svého soupeře v prvním utkání sice přestřílel poměrem 43:26. Prosadil se ale pouze jednou, a to až v samotném závěru utkání za rozhodnutého stavu.

Do druhého utkání nastoupil majitel Rytířů, dvaapadesátiletý Jaromír Jágr, který se zapsal do statistik utkání hned ve druhé minutě, ve které se stal prvním střelcem zápasu. Ke vstřelené brance zapsal ještě asistenci na pátou branku svého týmu.

Zkušenost x únava

Kladno vstupovalo do baráže v roli favorita. Opřít se mohlo o bohaté extraligové zkušenosti, vhod přišla i 45 dní dlouhá pauza před zahájením baráže. Sice chvilku trvalo, než se Kladno vrátilo do zápasového tempa, ale pak odpočatí Rytíři svého soupeře, který během kladenské pauzy sehrál 14 utkání ve vyřazovací části Chance ligy, postupně přehrávali a dostali se tak do důležitého vedení v sérii.

Série se nyní přesune na Moravu. Vsetín, kterému bylo znemožněno hrát baráž na svém stadionu Na Lapači, odehraje svá domácí utkání v brněnské Winning Group Areně. Přišlo tak o výhodu domácího prostředí, ale fanoušci udělají pro podporu svého klubu maximum. Stadion je beznadějně vyprodaný, klub vypravuje vlakové speciály na oba brněnské zápasy.

Přímý sestup / postup

První dvě barážová utkání ukázala, že vítěz Chance ligy má těžkou pozici a malou naději na proklouznutí mezi hokejovou elitu.

Fanoušci si přejí změnu a volají po přímém sestupu z extraligy a přímém postupu z první hokejové ligy. Svaz ale trvá na svém a aktuální model hodlá zachovat.

Pro Rytíře je to aktuálně třetí barážová série v řadě. Fanoušci nečekají změnu, a i v příští extraligové sezóně, pokud Kladno zvládne celou baráž, tipují Jágrův tým na nejhorší tabulkové umístění. Kladenský barážový příběh by tak měl další pokračování a za rok v tuto dobu bychom mohli články jen oprášit.

Celý vsetínský hokej si zaslouží zdramatizování barážové série. Chybět sice bude výjimečná atmosféra legendárního vsetínského stadionu, ale věřím, že jí fanoušci přesunou do Brna a celá jihomoravská metropole se na dva dny přebarví do žluté a zelené barvy. I když, jestli už se do ní, co se týká podpory, nepřebarvila většina hokejové republiky.

Anketa

Kterému týmu fandíte v letošní baráži o extraligu?
Kladno
30,6 %
Vsetín
69,4 %
Celkem hlasovalo 5326 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz