Hlavní obsah
Sport

Dva se perou a třetí se směje. Kladno zůstane extraligové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Hokejové Kladno čeká na svého soupeře, který vzejde z finále Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem.

Článek

V úterý 2. dubna začalo finále Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem. Ve valašském derby jde o hodně, nejen o celkové vítězství, ale především o účast v baráži o extraligu.

Na legendárním zimáku Na Lapači začal boj o místenku v baráži o extraligu. Vsetín, který se pravidelně řadí mezi favority Chance ligy, chce svému rivalovi oplatit loňskou finálovou porážku. V minulé sezóně se radovali zlínští hokejisté, kteří zvítězili 4:2 na zápasy.

Do letošního finále vstoupil lépe nejúspěšnější klub v Česku. Vsetín je stále se svými šesti tituly na čele tabulky v počtu mistrovských titulů v české nejvyšší soutěži. Svého soupeře zničil osmi brankami a ujal se v sérii vedení 1:0 na zápasy. Odveta je na programu dnes (středa 3. dubna 2024).

Na svého soupeře v baráži čekají na Kladně. Rytíře čeká třetí baráž v řadě. Dvakrát se rytířům podařilo extraligu udržet. V sezóně 2021/2022 si poradili poměrem 4:1 s Duklou Jihlava. O rok později smázli Zlín poměrem 4:0.

Právě třetí účast v řadě v baráži rozděluje české publikum na dva tábory. Jedni volají po přímém sestupu z extraligy, druzí jsou pro zachování dosavadního systému.

Je zde ovšem jakási nespravedlivost vůči klubům z Chance ligy. Pokud by se finálová série mezi Vsetínem a Zlínem rozhodovala až v rozhodujícím sedmém utkání, které je na programu v sobotu 13. dubna, měl by následně vítěz minimální čas na regeneraci a přípravu na baráž. Vždyť první utkání baráže se bude hrát už ve středu 17. dubna.

Právě náročný program je jedním z důvodů, proč se účastníkům Chance ligy v baráži nedaří. Pro porovnání, Kladno odehrálo poslední zápas v neděli 3. března. Má tak dostatek času na odpočinek, zapomenutí na nevydařený extraligový ročník a přípravu na vrchol letošní sezóny.

Kladno půjde do baráže v lepším postavení, i když herní praxe bude z počátku pochopitelně chybět. Mohou se ale opřít o extraligové zkušenosti a tolik opakovaný odpočinek.

Vsetín má za sebou čtvrtfinálovou sérii s Přerovem, kterou zvládl poměrem 3:1 na zápasy. V semifinále pak vyřadil Jihlavu 4:1 na zápasy.

Zlín se ve čtvrtfinále nemazlil s Prostějovem a zvítězil 3:0 na zápasy. Pořádně se ale nadřel v semifinále s Litoměřicemi, kde rozhodovalo až sedmé utkání.

Vsetín má tak před finálovou sérií za sebou 9 utkání play-off, Zlín o jedno utkání více.

Ať už soupeřem Kladna bude Vsetín, či Zlín, favorit je dopředu daný, i když by to v letošní barážové sérii nemuselo být až tak jednoznačné.

Anketa

Uvítali byste návrat přímého sestupu z extraligy a přímého postupu z Chance ligy?
Ano
91,2 %
Ne
8,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15854 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz