Hlavní obsah
Sport

Vsetín jde do baráže. Povolte mu hrát doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Hokejisté Vsetína zvládli finále Chance ligy a díky výhře 4:1 na zápasy nad Zlínem míří do baráže, kde na ně čeká Kladno.

Článek

Favorit Chance ligy se konečně dočkal. Minulou sezónu to ještě nevyšlo, letos už ale ano. Po výhře 4:1 na zápasy míří nejúspěšnější klub v Česku do baráže o extraligu, kterou v historii ovládl hned šestkrát.

Obavy z dlouhé finálové série jsou pryč. Páté utkání sérii ukončilo, a Vsetín má tak více času na odpočinek před poslední sérií této sezóny.

Nejdříve šest ligových titulů. Vsetínskou dynastii poté vystřídaly dluhy a vyřazení z extraligy v roce 2007. V sezóně 2007/2008 dokonce Vsetín nehrál žádnou soutěž dospělých. Po 17 letech se klub může vrátit na extraligovou mapu. Jenže…

Na klub z Lapače čekají odpočatí a zkušenější Rytíři Kladno. Pro Jágrovo Kladno půjde o třetí baráž o extraligu v řadě. I do této série půjde v roli favorit a očekává se setrvání v extralize. Fanouškovské obci se už pravidelná účast Kladna v baráži a následná záchrana nezamlouvá a volá po přímém sestupu z extraligy. Prestiž nejvyšší soutěže by opět stoupla, ale nejen jí. Vidina přímého postupu by zkvalitnila i první ligu.

Kde bude Vsetín hrát?

Důležitým faktorem baráže bude vsetínské domácí prostředí. Legendární stadion Na Lapači nesplňuje několik podmínek, největším problémem jsou zastaralé mantinely. Ředitel Asociace profesionálních klubů Martin Loukota vyslal jasnou zprávu: žádná výjimka, Vsetín doma hrát nemůže.

Šlo o zprávu, která fanoušky opět rozladila. Pro Rytíře to byla samozřejmě pozitivní zpráva. Na Lapači by kladenské nečekalo nic lehkého.

Atmosféra na tomto stadionu je výjimečná. Právě fanoušci, kteří za klubem stáli v dobách dobrých i zlých, si barážovou sérii zaslouží vidět ze svých míst.

Je jasné, že pravidla se mají dodržovat, ale přesun Vsetína mimo domovský stánek degraduje celou barážovou sérii.

Pokud se ale má Kladno udržet v extralize, nechte, pane Loukoto, Vsetín Na Lapači a užijte si všichni skvělou sérii. Výjimky byly, jsou a budou.

Anketa

Měl by Vsetín dostat výjimku, aby mohl hrát baráž doma Na Lapači?
Ano
94,1 %
Ne
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 68 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz