Hlavní obsah
Sport

Český kapitán v retro dresu Anaheimu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Radko Gudas se dočkal velké pocty. V blížící se sezóně NHL povede Anaheim Ducks jako kapitán mužstva.

Článek

Jaromír Jágr, Martin Straka, Filip Kuba, Patrik Eliáš, Robert Holík, Jaroslav Špaček, Milan Hejduk a nyní Radko Gudas. Pražský rodák se stal osmým českým hokejistou, který bude v NHL nastupovat s céčkem na dresu. Obrovské pocty se dočkal ve svých čtyřiatřiceti letech.

Pokud se v pozici kapitána udrží celou sezónu, stane se tak teprve čtvrtým Čechem. Zbylí tři hráči (Straka, Kuba, Špaček) nastupovali s kapitánským céčkem jen část sezóny.

V Ducks odehraje Gudas teprve druhou sezónu, i tak ale padla volba na něj. V klubu mu končí smlouva v létě roku 2026, může se tedy stát kapitánem i na více sezón. Nejdéle sloužícím českým kapitánem v NHL byl Jaromír Jágr, který vedl tři roky Pittsburgh a dva roky New York Rangers. Patrik Eliáš, Robert Holík a Milan Hejduk byli kapitáni svých mužstev jen jednu sezónu.

Návrat ke starému logu

Anaheim vstoupí do nového ročníku v retro stylu, i když ne tak úplně. Klub se vrací se starým známým znakem s kačeří maskou, novou barvu ale dostanou dresy.

Logo prošlo oproti historii k drobným změnám, dominantní barvou klubu nyní bude oranžová. Po Philadelphii Flyers tak budou Ducks druhým oranžovým klubem v NHL.

Návrat ke starému logu bude mít určitě pozitivní dopad. Od roku 2006 se klub prezentoval novou identitou, včetně loga. Fanoušci tuto změno nesli nelibě. Nyní se oblíbený kačer vrací a je velmi pravděpodobné, že bude opět módním doplňkem, jako tomu bylo v 90. letech.

Kačeři vstoupí do nového ročníku NHL v neděli 13. října v 04:00 našeho času zápasem na ledě San Jose Sharks. Poprvé před domácími diváky nastoupí o čtyři dny později, když přivítají nováčka NHL, Utah. Kromě Gudase u toho bude i další Čech, brankář Lukáš Dostál.

Anketa

Líbí se vám staronové logo týmu Anaheim Ducks?
Ano
100 %
Ne
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz