Hlavní obsah
Sport

NHL popáté v Česku. Bude o utkání vůbec zájem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Zámořská NHL se po dvou letech vrátí do Prahy. Celkově popáté se tak český divák dočká nejslavnější hokejové soutěže na domácí půdě.

Článek

Vedení zámořské soutěže oznámilo, že v rámci NHL Global Series zavítá v říjnu do Prahy Buffala Sabres a New Jersey Devils. Půjde tak o pátou takovou akci na území České republiky.

Premiéra před 16 lety

Vůbec poprvé zavítala NHL do Česka v roce 2008. Dvojutkání zde odehráli New York Rangers s Tampou Bay Lightning. Oba zápasy přinesly shodně 3 branky a totožný výsledek 2:1 pro Rangers. Obě utkání byla v libeňské aréně vyprodána (17 085 diváků). Na domácí půdě se divákům ukázali za Tampu Radim Vrbata a Václav Prospal, za Rangers Petr Průcha a Michal Rozsíval. Diváci se těšili i na Jaromíra Jágra, jenže ten 3 měsíce před zápasy v Praze přestoupil do ruského Omsku.

Divácký nezájem

O dva roky později se NHL do Prahy vrátila, v roce 2010 přijeli do Prahy týmy Boston Bruins a Phoenix Coyotes. Podruhé se poštěstilo nastoupit v Prahy Radimu Vrbatovi a Petru Průchovi, kteří v této sezóně oblékali dres Coyotes. Právě Vrbata se stal hvězdou prvního vzájemného utkání, které Phoenix ovládl poměrem 5:2. Vrbata zapsal 3 kanadské body, za 2 góly a 1 asistenci. V dresu Bostonu nastoupil David Krejčí, který v prvním utkání jednou nahrával, ve druhém utkání hned dvakrát a pomohl svému týmu k vítězství 3:0.

Oproti prvnímu ročníku přišlo do libeňské arény mnohem méně diváků. Na první utkání dorazilo 15 299 diváků, na druhé pouze 12 990.

Dlouhá pauza

Až v roce 2019 se NHL vrátila do Prahy. Jedno utkání v Praze čekalo na Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks. Do utkání naskočili celkem 3 čeští hráči. Za Philadelphii Jakub Voráček, za Chicago Dominik Kubalík a David Kämpf. Zápas, který sledovalo opět plné hlediště (17 463 diváků), zvládli lépe hráči Flyers, kteří zvítězili 4:3.

5 branek na utkání

Poslední dvojutkání v rámci NHL Global Series se odehrála v O2 aréně v roce 2022. Nashville Predators vyhrál oba zápasy na San Jose Sharks (4:1 a 3:2). První utkání sledovalo 16 648 a druhé 17 023 diváků. Co se týká účasti českých hráčů, byl tento ročník nejchudší. Do utkání zasáhli v dresu Sharks Tomáš Hertl a Radim Šimek. Právě Hertl potěšil české diváky v prvním utkání, kdy se stal jediným střelcem svého týmu.

Pátý ročník v říjnu

V říjnu tohoto roku přiveze NHL do Prahy týmy Buffala Sabres a New Jersey Devils. V aktuálním ročníku jsou na soupiskách těchto týmů celkem 4 čeští hráči. Na straně Sabres Jiří Kulich a Lukáš Rousek, na straně Devils pak Tomáš Nosek a Ondřej Palát. Jak tomu ale bude v novém ročníku, je zatím ve hvězdách.

I když jsou oba týmy momentálně mimo postupová místa do play-off, očekává se opět vyprodaná O2 aréna. Diváci by na vlastní oči mohli vidět například jedničku draftu roku 2019 Jacka Hughese.

Utkání se budou hrát 4. a 5. října tohoto roku, ceny vstupenek startují na částce 1 990,- Kč.

Anketa

Plánujete navštívit utkání NHL v O2 aréně?
Ano
13,5 %
Ne
86,5 %
Celkem hlasovalo 111 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz