Hlavní obsah
Sport

NHL opět v Česku. Velká událost, ale ve finále nuda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sporťákovo info

Do České republiky se popáté vrátila slavná NHL. K úvodnímu duelu přicestovaly týmy Buffala Sabres a New Jersey Devils.

Článek

Nejslavnější hokejová soutěž popáté na českém území. 4. a 5. října se v pražské O2 areně proti sobě postaví týmy Buffala a New Jersey. Pro české fanoušky velká příležitost, jak vidět na vlastní oči nejlepší hokejisty kanadsko-americké NHL.

Je to už šestnáct let, co se NHL představila v Praze poprvé. Premiéru si na českém území odbyly týmy New York Rangers s Tampou Bay Lightning. V dalších letech následovaly utkání Boston Bruins s Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers s Chicago Blackhawks, a naposledy v roce 2022 Nashville Predators proti San Jose Sharks.

Český divák tak může v letošním roce vidět na živo další dva týmy NHL z celkového počtu 32.

Drahá akce

Že se nejedná o zrovna levnou událost je patrné na ceně vstupenek na samotné utkání. Cena startovala na téměř dvou tisících, nejlepší místa bylo možné pořídit za téměř osm tisíc korun. Tím se zdá být i jasné, že v hledišti nebudou jen čeští fanoušci. Na tribunách to bude směs národností, kteří využijí tuto ojedinělou příležitost.

Komorní atmosféra

Z atmosféry mohou být návštěvníci utkání zklamáni. Při zápasech české extraligy panuje daleko lepší atmosféra, než při zápasech NHL v Praze. Do komorní atmosféry zasahuje pouze hlasitá hudba při přerušení samotné hry. Čekáte, že alespoň při vstřelené brance budou diváci hlasití? Ne, lehký potlesk, pár jedinců na nohou, jinak jako by se nic nestalo.

Program

Diváci mají příležitost nahlédnout i na přípravu mužstev. Otevřené tréninky opět nalákaly tisíce diváků do ochozů libeňské arény.

Při samotném utkání se už kostka řídí podle „domácího“ mužstva vzájemného utkání. Fanoušci tak mohou vidět videa z dílny jednoho z mužstev.

Bohužel volba padla na tato mužstva, a tak čeští diváci neuvidí, s respektem ke všem, větší hvězdy, které v NHL nastupují.

Úvodní duel

Necelých sedmnáct tisíc diváků vidělo úvodní výhru New Jersey 4:1. Předvedená hra? Očekávání byla asi vysoká. Především špatný, nezkušený výkon Sabres dal razítko nad celkovým špatným dojmem z pátečního večera.

Z českých hráčů nastoupil do utkání pouze Ondřej Palát. V dresu Sabres se v Praze (zatím) nepředstavili Jiří Kulich ani Lukáš Rousek.

Sobotní duel snad nabídne lepší podívanou, než tomu bylo v pátek večer. Návštěva se očekává přibližně stejná. Pokud máte zájem, tak vstupenky na sobotní duel ještě seženete. Otázkou je, jestli páteční duel nalákal váhající diváky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz