Hlavní obsah
Sport

Dynamo připomíná Vsetín, ale hlavně aby tak nedopadlo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Hokejové Pardubice touží po mistrovském titulu, stejně tak, jako jeho majitel Petr Dědek. Tomu se nyní povedl majstrštyk.

Článek

Nejdříve byl u záchrany Dynama, poté ho probouzel opět k životu a pak už jen toužil po mistrovském titulu. Na pohár pro vítěze základní části si sáhl už dvakrát, na ten vysněný, mistrovský, ale stále čeká.

Mezi funkcionáři a diváky soupeřů Dynama patří mezi nejméně oblíbené postavy. Petr Dědek ale jede svou cestou, má ostré lokty a jasné ambice. Do českého hockeytownu chce vrátit mistrovský titul, na který místní diváci čekají od roku 2012.

Pokud jste se podívali v minulé sezóně na soupisku Dynama, řekli jste si, že už nemůže být silnější. Omyl. V sezóně 2024/2025 bude ještě silnější. Dědek do už tak nabitého kádru přivedl Jiřího Smejkala a naposledy také Romana Červenku.

Tato dvě jména se s Pardubicemi před sezónou jen těžko spojovala. Prvním překvapivým příchodem byl právě Smejkal. Ten se na česká kluziště vrací po čtyřech letech, kde naposledy oblékal dres pražské Sparty. Právě fanoušci, a i někteří bývalí spoluhráči, nesli nelibě jeho příchod ke konkurenci.

Pokud se ale v příchodu Smejkala jednalo o přestupovou bombu, příchod dalšího hráče do Pardubic byla přímo atomová bomba. Dres s písmenem D na hrudi bude v nové sezóně oblékat také Roman Červenka. Kapitán mistrů světa a nejlepší útočník posledního šampionátu přišel do Dynama ze Švýcarska, kde měl v týmu Rapperswilu ještě platný kontrakt.

Soupiska východočeského klubu opět řadí Pardubice mezi největší favority na titul. Při pohledu na ní je zřejmé, že chybí jistý a stabilní gólman číslo 2 (aktuálně Tomáš Vomáčka). Obrana také nepůsobí tak silně, jako pardubický útok. Pouze vedení ví, zda ještě soupisku posílí či nikoli. Jak už ale ukázaly poslední dvě sezóny, tým hvězd ještě automaticky neznamená úspěch.

Pardubice se stávají novodobým Vsetínem. Ten ve své historii přilákal také mnoho skvělých hokejistů. Každoroční soupiska Vsetína budila u soupeřů respekt. Klub se mohl opřít o dostatek financí a skvělé fanoušky. Stejně tak, jako aktuálně pardubické Dynamo. Rozdíl je zatím v tom, že Vsetín získal šest titulů během sedmi sezón.

Smutný konec Vsetína zde není třeba dlouze rozebírat, každá pohádka jednou končí. Klub přežil, nyní touží po návratu mezi elitu. Cesta do ní je ale trnitá, naposledy se o tom Valaši přesvědčili v baráži proti Kladnu.

V Pardubicích si nyní užívají financí movitého majitele. Ale i zde to jednoho dne skončí. Ze života na vysoké noze se bude muset klub uskromnit. Nabitý kádr zde rozhodně nehraje za drobné, otázkou budoucnosti teda bude, zda takto vysoké smlouvy a drahé hráče dovolí i nový, budoucí majitel klubu.

Nejen Dynamo, ale i celá extraliga, se může těšit na další skvělé české hráče, kteří se vrátili na domácí scénu. Je jisté, že návštěvnosti na stadionech porostou, těžit z toho tak mohou všechny extraligové kluby.

Nutno dodat, že je skvělé vidět na českých stadionech české hráče. To by mělo českého fanouška těšit, závist či škodolibost by měly jít stranou. Česká extraliga se stává jednou z nejlepších v Evropě. Kam ale ještě porostou náklady silných klubů a kde je jakýsi strop, to jsou pro obyčejného smrtelníka těžko zodpověditelné otázky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz