Hlavní obsah
Sport

Chudák Dědek se stává terčem narážek při každém kroku Dynama

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Zachránil Dynamo od sestupu. Následně se stal majitelem a do klubu nadále pumpuje nemalé peníze. V Česku mezi fanoušky nepatří mezi oblíbence. O svůj oblíbený klub se občas bojí i vlastní fanoušci.

Článek

Když se na jaře roku 2020 pardubické Dynamo zachránilo mezi českou hokejovou elitou, spadl obrovský kus balvanu ze srdce každého pardubického fanouška. Pardubice procházely jedním z nejhorším obdobím ve své bohaté historii. Pro celý klub to byla facka a velké varování. Něco se v tradičním klubu dělalo špatně. To viděl i miliardář Petr Dědek, který už v tu dobu pomáhal klubu se záchranou. Byl to právě on, který v závěru sezóny přivedl z Mladé Boleslavi Michala Vondrku, jednu z hlavních postav záchrany Dynama v extralize.

Po nepovedeném ročníku se rozhodovalo, kdo klub převezme. Rozhodnutí padlo v červnu 2020, Petr Dědek se stal majoritním vlastníkem extraligového klubu HC Dynamo Pardubice.

Že Dědek nemá malé cíle, toho si fanoušci všimli téměř okamžitě po jeho nástupu. Z hokejové bašty chtěl opět udělat nedobytnou tvrz a vrátit do města perníku mistrovský titul. Má také velké plány ohledně nové arény.

Do klubu přivedl hráče s bohatými zkušenostmi, velká jména zlanařil také na post hlavního trenéra. Nejdříve klub vedl Radim Rulík, následně měl před sebou několikaletou koncepční práci Václav Varaďa. Píše se rok 2024 a ani jeden z těchto pánů na lavičce Dynama nestojí.

Také hráči podepisují dlouholeté smlouvy. I zde se ale stane, že se kontrakt nedodrží až do konce. Posledním takovým případem je Tomáš Hyka, který bude v následující sezóně oblékat dres Sparty.

Petr Dědek chce úspěchy. Do klubové vitríny prozatím postavil dva poháry Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části extraligy. Vysněný mistrovský pohár ale stále chybí. V posledním ročníku si už na něj pomalu sahal. Nakonec ale pohár zamířil opět do Třince.

Před dalším ročníkem je v Pardubicích poměrně klid. Prozatím jsou přesuny z klubu ven. Odešli Jan Košťálek, Tomáš Hyka, Adam Musil, Robert Říčka, Richard Pánik a Dominik Pavlát. Na příchody se zatím stále čeká, ale jak už známe Petra Dědka, bude to opět hrát s bohatými zkušenostmi.

První vysněnou posilou se měl stát Jáchym Kondelík, kometa uplynulé sezóny. V následujícím extraligovém ročníku ho v dresu Dynama ještě neuvidíme. Víceletou smlouvu by měl mít na východě Čech podepsanou až od sezóny 2025/2026.

Tato informace opět probudila hokejové příznivce, kteří nemohou Dědkovi přijít na jméno. „Za prachy si titul nekoupíš!“ a další podobné věty si přečtete v každé diskuzi. Dle mého názoru je to ale s příchodem Kondelíka skvělý obchodní tah, na kterém může Dědek ještě vydělat.

Kondelík, který nechyběl na letošním mistrovském světovém šampionátu, se dostal do hledáčku zahraničních klubů. Pokud se mu následující sezóna povede, ať už v extralize či v zahraničí, stane se žádaným zbožím, budou muset jeho zájemci jednat už s Dědkem. A ten rozhodne, zda si ho ponechá v Pardubicích, nebo ho za větší peníz prodá.

Přání Petra Dědka a také pardubických fanoušků by byl návrat Tomáše Noska z NHL. Pardubický rodák by se stal další hvězdou extraligy v pardubickém dresu.

Právě u případného návratu Noska mě napadá několik otázek.

Jsou fanoušci soupeřů Pardubic opravdu tak závistiví? Proč nejsou rádi, že se česká extraliga stává atraktivnější? Nechtějí snad vidět na českých kluzištích kvalitní české hráče, navíc odchovance?

Vlastně ani nepotřebuji znát odpovědi. Jako nestranný fanoušek cítím z příznivců ostatních klubů radost, když se Pardubicím nedaří. Ano, je pravda, že peníze ještě neznamenají automaticky úspěch. Já jsem ale rád, že se česká liga stává kvalitní soutěží.

Ať už Dědek udělá cokoliv, musí očekávat narážky, osobní útoky ze strany soupeřových fanoušků. On ale jen požaduje výsledky, kvalitní výkony od hráčů, kteří jsou na českou extraligu více než lépe placeni. Zde narazil například Jan Košťálek, který rozhodně nepatřil mezi TOP obránce extraligy. Uvidíme, co nám přinese nový extraligový ročník, který začíná za čtvrt roku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz