Hlavní obsah
Sport

Jsi dobrý trenér? Nepotřebujeme tě. Ty jsi nejlepší? Tebe také ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Nejdříve Radim Rulík, nyní Václav Varaďa. V Pardubicích se trenéři nestihnou ani ohřát.

Článek

Ještě ve středu vedl Václav Varaďa Pardubice na ledě pražské Sparty. Z nejlepšího utkání celé sezóny získal do tabulky 2 body. Dynamo je stále v těsném kontaktu, na vedoucí Spartu ztrácí jeden bod, k dobru má ale ještě dvě utkání.

Pokud jste ve čtvrtek otevřeli internet, pustili sportovní zpravodajství v televizi či poslouchali rádio, všude se řešila zpráva z východočeského města. Václav Varaďa byl odvolán!

Šokující zpráva, kterou nečekal téměř nikdo, pouze v Pardubicích v kabině a u kulatého stolu věděli, co se bude dít.

Varaďa je známý tím, že práce pod ním je velmi náročná. Pedant, zaměření na detaily, náročnost. Pokud ale hráči vše přijmou a budou chtít, úspěch se dostaví. O tom mohou vyprávět v Třinci.

Už při angažování Varadi do Pardubic mě napadla otázka, je mentalita třineckých a pardubických hráčů na stejné úrovni? Nyní přišla odpověď. Podle zatím veřejných zpráv se kabina postavila proti trenérovi. Mám i své vytipované hráče, kteří by za tím mohli stát.

Nezapomeňme také na to, že proti sobě „nastoupila“ dvě velká ega, v podobě Václava Varadi a majitele klubu Petra Dědka. I to mohlo hrát velkou roli.

Odvoláním Varadi se rozpadl také fungující realizační tým ve složení Varaďa - Zadina - Krátoška. Právě Marek Zadina byl jmenován novým hlavním trenérem Dynama.

Připadá mi tedy podivné, že realizační tým, který spolu spolupracoval několik sezón v Třinci a ve stejném složení poté nastoupil do Pardubic, „nedrží za jeden provaz“.

Pravdu, jak to ve skutečnosti doopravdy bylo, se veřejnost nikdy nedoví. Jak je naším dobrým zvykem, špínu bude házet jeden na druhého.

Každopádně je to obrovský zásah do právě probíhajícího ročníku. Pardubice s Varaďou se rovnalo největšímu aspirantovi na titul. Pardubice bez Varadi? Soupiska nadupaná, ale ukočíruje jí Zadina?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz