Hlavní obsah
Sport

Ukázal šlágr, kdo má na titul?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Bitva gigantů mezi Spartou a Pardubicemi nabídla téměř vše. Kdo ale ukázal více?

Článek

Středeční večer v libeňské O2 areně nabídl něco, co by si fanoušek českého hokeje přál vidět v každém kole, na každém stadionu. Hokejový nadšenec si musel připadat jako v pohádce.

Utkání před téměř sedmnácti tisíci diváky nabídlo vysoké tempo. Na první velkou šanci diváci nemuseli čekat dlouho, když Kempný orazítkoval hned v úvodu tyč, na první branku si ale museli počkat až do druhé třetiny.

Sparta se v úvodu do Dynama zakousla, ale hosté směrem do defenzivy pracovali na výbornou. Východočechům chvilku trvalo, než se rozkoukali, ale když už v útočném pásmu rozjeli kolotoč nahrávek, byl z toho několikrát v zápase slušný tlak.

Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 1:1. Druhý bod pro Pardubice zařídil hned v úvodu prodloužení Kaut.

Sparta obstála

Sparťani měli od začátku kalendářního roku skvělou formu, zastavili je až právě hráči Dynama. Domácí bojovali nejen se svým soupeřem, ale nadále i s početnou marodkou, která se v úvodu zápasu rozšířila, když ze zápasu odstoupil Kempný.

Dynamo (ne)válcuje

Pokud se podíváme na sestavu Dynama, je jasné, že tohle je nejlepší soupiska z celé extraligy. Drtivá většina fanoušků jistě čekala, že Dynamo bude válcovat jednoho soupeře za druhým. To se ale zatím neděje. Pardubice rozhodně celé lize nedominují tak, jak se čekalo. Ještě chvilku potrvá, než trenér Varaďa ze svého týmu vytáhne maximum.

Ve středečním utkání museli Pardubice přidat a v některých pasážích Spartu přehrávaly. Tu musí mrzet především nevyužité přesilové hry. Sparta nevyužila hned 4 nabídnuté přesilovky, Pardubice měly možnost pouze jedné zkrácené početní výhody.

Diváci

Fantastická atmosféra v O2 areně, která vyburcovala hráče k ještě lepším výkonům. Z Pardubic přicestovalo speciálně vypraveným vlakem několik tisíc diváku. Svému týmu vytvořilo domácí kulisu.

Tempo play-off

2. února na sebe oba týmy narazí naposledy v základní části této sezóny. Pokud se po základní části umístí na prvních dvou místech, mohou na sebe ve vyřazovací části narazit až ve finále.

Na programu by tak byly další 4 zápasy minimálně. Pokud by v každém pokračovala takováto strhující podívaná, byl by spokojen každý divák.

Kdo ale ukázal víc? Mírně bych po tomto utkání naklonil váhy na stranu Pardubic. ALE, nezapomeňme na marodku Sparty. Letošní ročník bude hodně vyrovnaný a dramatický až do svého konce.

Já děkuji oběma týmům za středeční zápas. Po dlouhé době opět strhující podívaná v zápase české extraligy.

Anketa

Kdo se stane mistrem letošní extraligové sezóny?
Sparta
50 %
Pardubice
40 %
Jiný tým
10 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz