Hlavní obsah
Sport

Ewerton přerůstá českou ligu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Brazilský fotbalista v dresu ostravského Baníku se stává ozdobou ligy. Přesun ze Slavie pomohl jemu, Ostravě i celé lize.

Článek

Celým jménem Ewerton Paixão da Silva, zkráceně Ewerton. Stále ještě sedmadvacetiletý brazilský fotbalista navazuje v Ostravě na vydařenou loňskou sezónu, v té aktuální prokazuje skvělou formu.

Z rodné Brazílie zamířil do Evropy v roce 2016, konkrétně na Slovensko, kde si ho vyhlédl tým Zlatých Moravců. Po třech letech u našich východních sousedů, kde se zapsal devětkrát mezi střelce, se přesunul na české území, vybrali si ho v Mladé Boleslavi.

Ve středočeském klubu nesehrál ani čtyři desítky utkání. V průběhu angažmá se přesunul na hostování do Pardubic, kterým pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Po roce a půl se vrátil do Mladé Boleslavi, kde opět prokazoval skvělou formu. To mu pomohlo k angažmá ve Slavii.

V červenobílém dresu ale do svých statistik nezapsal zrovna nejlepší čísla. I vinou zranění odehrál jen část sezóny. Následně se přesunul na hostování do Baníku, a to byla skvělá volba. V Ostravě zažívá nejlepší část své kariéry a brzy osmadvacetiletý Brazilec je ozdobou české ligy.

Bohužel se Baníku nepodařilo proklouznout do další fáze evropských pohárů přes dánskou Kodaň. V Evropě na sebe mohl upozornit ještě více a říci si tak ještě alespoň o jedno zahraniční angažmá.

V Ostravě ví, jaký klenot ve svém kádru mají. Aktuální kontrakt mu vyprší na konci června roku 2027, případný zájemce by tak musel sáhnout hluboko do kapsy. Pokud by ještě Ewerton chtěl stihnout zahraniční angažmá, má nejvyšší čas. Čas běží a věk nezastaví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz