Hlavní obsah
Sport

Extraliga nabídne vyrovnaný ročník

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sporťákovo info

Hokejová Tipsport extraliga je na svém začátku. V první části vybíráme prvních sedm týmů, které se řadí mezi největší favority.

Článek

32. ročník nejvyšší české hokejové soutěže klepe na dveře. A fanoušci se mají na co těšit. Kádry největších favoritů jsou nabité skvělými hráči, boj o titul bude opět vyrovnaný.

Ještě silnější Dynamo

Od příchodu Petra Dědka touží v Pardubicích po mistrovském titulu. V posledních dvou sezónách se kádr Dynama plnil hvězdami. Výsledkem bylo vypadnutí v semifinále v předminulé sezóně a v té minulé porážka v sedmém finále. Letošní přestupové bomby? Roman Červenka, Jiří Smejkal a Andrej Šustr. Dynamo se opět řadí mezi největší favority, ale jména titul nezískávají. Důležitější je fungování týmu jako celku. Marka Zadinu čeká těžká práce, aby z hvězdné sestavy složil vítězný kolos. I on cítí, že letos už titul získat musí.

Letos už to vyjde

Každoroční věta sparťanských fanoušků? Ano. Vždyť na titul se na Spartě čeká od sezóně 2006/2007. S takto dlouhou pauzou nikdo nepočítal. Vedení dělá maximum, kádr pokaždé doplňuje o kvalitní hráče, ale zlato stále necinklo. Kádr Sparty opět mírně zestárl, zkušenosti jsou zde ale na rozdávání. Sparta bude opět patřit mezi favority, pokud to ale nevyjde ani letos, měla by se pokusit vydat jinou cestou, například omladit kádr.

Třinecká dynastie

Dva se perou a třetí se směje. Takto by se dalo shrnout třinecké působení v minulé sezóně. Zatímco všichni řešili výkony Pardubic a Sparty, Třinec v tichosti procházel soutěží a v play-off udeřil. Několikrát to byly nervy, ale výsledkem byl pátý titul v řadě. Na úspěšnou sezónu bude chtít navázat Marián Adámek, ze kterého by se mohla stát hvězda extraligy. U Ondřeje Kacetla čekejte opět hvězdné play-off. Letos se Oceláři nebudou moci spolehnout na Daniela Voženílka, který odešel do Švýcarska. Kdo ale převezme jeho roli? I v Třinci ví, že každá série jednou skončí. Jestli to bude letos? Možné to je, u Ocelářů nikdy nevíte.

Tresty jsou známé, do sezóny s čistou hlavou

Hradecký Mountfield se konečně dozvěděl tresty za dopingovou kauzu z play-off sezóny 2022/2023. Hradec je pro soupeře jedním z nejnepříjemnějších soupeřů ze všech. Velká mezera vznikla přes léto v útoku, Oliver Okuliar zamířil za velkou louži, Hradec tam bude muset najít nového střelce. Může jim být Američan Ryan Dmowski, který přišel z Popradu. Na Slovenku se v minulé sezóně prosadil čtyřiatřicetkrát.

Litvínov opět mezi špičkou

Dočkali se. Nejmenší extraligové město se může těšit z aktuálních výkonů Vervy a návratu klubu mezi elitní společnost. Loňské konečné 4. místo je po předchozích průměrných letech velkým úspěchem. Chemici na to budou chtít navázat, ale snadné to nebude. 28 branek Liam Kirk jsou pryč, Brit po roce v Česku zamířil do Německa. Bratři Kašovi ale zůstávají pohromadě.

Tygři se vrací

Konečné 7. místo v minulé sezóně? S tím v Liberci rozhodně nemohli být spokojeni. Tygři se mohou opřít o silnou dvojici v brankovišti. Král a Kváča svedou boj o pozici jedničky. Hvězdou bude navrátilec ze zámoří Radim Šimek, který se vrací do známého prostředí. Velká díra v útoku vznikla po odchodu objevu loňské sezóny, Jakub Rychlovský odešel do zámoří. Nahradil by ho mělo duo Róbert Lantoši a Adam Musil. Liberec si letos v tabulce polepší.

Kometa se do sedmičky protlačí

Kamil Pokorný se v Kometě dočkal trenérské pozice číslo 1. Jako asistent slavil dva tituly, nyní je odpovědnost přímo na něm. Kometa složila zkušené mužstvo. Po šesti letech oblékne její dres Hynek Zohorna, střelec Robert Říčka přichází zase s novou motivací. Extraligová špička Kometu přehraje rychlostí, na ostatní by zkušenost měla platit. Otázkou je ale brankoviště. Mladé gólmany doplnil navrátilec na česká kluziště Gašper Krošelj.

Predikce: tabulka po základní části

1. HC Dynamo Pardubice

2. HC Sparta Praha

3. HC Oceláři Třinec

4. Bílí Tygři Liberec

5. Mountfield HK

6. HC Verva Litvínov

7. HC Kometa Brno

V další části se podíváme na zbylou sedmičku účastníků Tipsport extraligy.

Nový ročník začíná duelem Sparty s Třincem v úterý 17. září. O den později jsou na programu zbylá utkání úvodního kola.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz