Hlavní obsah
Sport

Jaká bude Sparta v příští sezóně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Aktuální ročník nejvyšší české fotbalové ligy má do svého konce ještě daleko. Kluby už ale musí řešit soupisky na nadcházející ročník.

Článek

Letošní ročník Fortuna ligy opět slibuje napínanou podívanou až do samotného konce. Obě pražská S od sebe aktuálně dělí pouhý jeden bod. V závěru jarní části a následné skupině o titul se máme nač těšit.

Kluby už ale musí koukat také do budoucnosti a připravovat soupisky na následující ročník. Jaké změny čekají na Spartě, kdo odejde, anebo by měl odejít?

Ladislav Krejčí

Kapitán, srdcař, bojovník. Po příchodu z Brna se stal oporou letenských a novou hlavní tváří Sparty. Po mistrovské sezóně ještě na Letné zůstal, po této sezóně už je jeho odchod více než pravděpodobný. Sparta přijde o důležitého hráče, kterého bude těžké nahradit. Pokladník se ale může těšit na zajímavou přestupní sumu.

Martin Vitík

Před rokem prodloužil na Letné smlouvu. Ve svém mladém věku je důležitou postavou v obraně Sparty. V případě odchodu Ladislava Krejčího je nepravděpodobné, že by Letnou opustil i druhý důležitý bek. Přijít by musela pro klub zajímavá nabídka.

David Pavelka

Nejstarší hráč na soupisce Sparty, po sezóně mu končí smlouva. Je otázkou, zda dojde k dalšímu prodloužení a Pavelka bude jako mentor působit na Letné dále. Na hřišti se objevuje spíše výjimečně.

Tomáš Wiesner

U fanoušků pravděpodobně jeden z nejméně oblíbených hráčů. Jeho výkony nejsou ideální. Smlouva mu končí příští rok. Pokud by Spartu opustil, citelná ztráta by to pro ni nebyla. Poslední možnost tohoto hráče zpeněžit.

Jakub Pešek

Odchovanec strahovské akademie se na Letnou vrátil v červnu roku 2021. V červnu končí jeho tříletá smlouva a jeho pokračování na Letné se jeví jako nepravděpodobné. V základní sestavě pro něj místo není, v letošním kalendářním roce odehrál jen 45 minut.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz