Hlavní obsah
Sport

Je na čase zbavit se LK37

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Čtyřiadvacetiletý kapitán pražské Sparty si svými výkony říká už delší dobu o přestup do kvalitnější soutěže. Jeho čas právě přišel.

Článek

Když v červnu roku 2019 oznámila fotbalová Sparta příchod Ladislava Krejčího, nikdo nečekal, že se z tehdy dvacetiletého mladíka stane brzy kapitán, lídr a tvář nejúspěšnějšího klubu v Česku.

Do rudého dresu se přesunul z brněnské Zbrojovky, kde v lize debutoval v říjnu 2016 v utkání právě proti Spartě. V dresu Zbrojovky odehrál celkem 24 ligových utkání, ve kterých vstřelil jednu branku. Brněnskému klubu zůstal věrný i po sestupu do druhé ligy, kde svými výkony posunul tým do baráže o postup do nejvyšší soutěže.

Na Letné kroutí už pátou sezónu. Za tu dobu se z nenápadného mladíka stihl stát naprostý lídr týmu, kapitán a vůdce. I s ohledem na svůj post se může pochlubit skvělou bilancí 31 vstřelených branek během sta ligových utkání.

Právě na jubilejní sté ligové utkání ve sparťanském dresu nezapomene. Nejen, že si Sparta připsala vysokou porážku 0:4 na hřišti Plzně, ale sám Krejčí si připsal již svojí třetí červenou kartu v probíhajícím ročníku a celkově pátou ve sparťanském dresu. Zapsal se tak do historie Sparty jako hráč s největším počtem červených karet. Překonal i vyhlášeného rebela a sběratele karet Tomáše Řepku, který za 7 let v rudém dresu dostal jen 3 červené karty. Krejčí to stihl za půl roku.

Jeho odchod ze Sparty je téměř jistotou. Otázkou zůstává, kdy k tomu dojde? Je v nejlepším věku okusit svoje první zahraniční angažmá. Pokud si i v zahraničí udrží svoji zarputilost, je velká naděje na prosazení do základní sestavy. Ubrat bude muset ale v počtu nasbíraných karet. Zde je ovšem taky otázkou, jaký metr je nastaven na Krejčího v Česku a jaký by byl v zahraničí.

Jedná se o typ hráče, který rozděluje publikum. Sparťané ho zbožňují, u soupeřů najdete pramálo obdivovatelů. Každopádně ve svém mladém věku toho ve Spartě dokázal dost, svého jmenovce strčil bez problémů do kapsy.

Krejčí se už nyní zapsal do historie Sparty. Jeho odchod bude pro klub a fanoušky bolestivou ztrátou. Co klubu slíbil, to splnil. Nebraňte mu tedy na Spartě v rozletu a otevřete v létě pokladničku. Může do ní přistát zajímavá cifra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz