Hlavní obsah
Sport

Kladno čeká další sezóna s vidinou baráže

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Hokejová Tipsport extraliga je na svém začátku. Ve druhé části se podíváme na zbylých sedm týmů, které predikuji na 8. až 14. místo.

Článek

32. ročník nejvyšší české hokejové soutěže klepe na dveře. A fanoušci se mají na co těšit. Extraliga se vyrovnává čím dál víc, i kluby s menším rozpočtem dokáží potrápit favority soutěže.

Energie touží po zlepšení

Před začátkem minulé sezóny to vypadalo, že by mohla být Energie černým koněm soutěže. Jenže přišlo zklamání, 11. místo po základní části a rychlý konec v předkole play-off. Tým bude opět spoléhat na výkony brankáře Frodla, chybět ovšem bude letitá opora Tomáš Rachůnek. Klub čeká těžká sezóna a pokud bude chtít nakouknout do play-off, musí oproti loňské sezóně hodně přidat. Otázkou je, zda tomu pomůže nový trenér Pavel Patera.

Zajímavý kádr, ale…

Co čekat od Vítkovic? Těžká otázka, i v minulé sezóně vypadala soupiska silně, ale konec přišel už v předkole play-off. Kádr opustil Dominik Lakatoš, prosadit by se mohla nová akvizice z Olomouce, Jan Bambula. Ostravany povede nově David Bruk, kterému nevyšlo poslední angažmá v Karlových Varech. Potenciál v mužstvu je, nyní je potřeba nakopnout motory a napravit loňské zklamání.

Trenér hlásí návrat

Josef Jandač je zpět na extraligové scéně. Bývalý reprezentační trenér se v letošní sezóně postaví na lavičku Plzně. Tu by mohl nastartovat k lepším výkonům a tabulkovému posunu. V létě přišla navíc zajímavá jména. Zkušenosti bude předávat Jakub Klepiš, druhou českou destinaci si vyzkouší Christophe Lalancette (dříve Hradec Králové). Nové tváře se představí v brankovišti, Dávid Hrenák a Nick Malík budou tvořit velice zajímavou gólmanskou dvojici. Plzeň letos nepřehlížejte.

Sezóna bez play-off se nebude opakovat

Pád Mladé Boleslavi v minulé sezóně pokračoval. Ještě v sezónách 2020/2021 a 2021/2022 hráli Středočeši semifinále play-off. V následné sezóně už se klub propadl na konečnou 10. příčku a v poslední sezóně z toho bylo dokonce místo předposlední. Záchranářská mise Richarda Krále byla splněna, na předkolo play-off těsně nedosáhl. Chybět mu sice bude střelec Róbert Lantoši, ale jinak klub posílil. Ze Sparty přišel Jan Buchtele, z Plzně Aleksi Rekonen, z Brna Steve Moses či z Vítkovic Dominik Lakatoš. Brankoviště bude patřit Dominiku Furchovi. Bohužel se před sezónou zranilo několik hráčů, kteří budou dlouhodobě chybět, i tak ale Mladá Boleslav stoupne výš.

Kohoutí plecharéna se těší na další ročník

V porovnání s jinými extraligovými kluby se jedná o klub malý, ale o to víc nejpříjemnější. Od Olomouce ve finále nikdo nic moc neočekává, výsledkem je pravidelná účast v play-off. Klub reagoval na zranění Branislava Konráda. Matěj Machovský, Jakub Sedláček a Maxim Zhukov? Olomouc se na gólmany může spolehnout. Tým zůstal de facto pohromadě, opět bude cílit na play-off.

Změna gólmana u Motoru

Z posledního play-off odcházeli sice smutní, ale s hlavou vztyčenou. Porážka v sedmém čtvrtfinále s Třincem dlouho bolela, ale do nové sezóny může tým posílit. Největší změna přišla v brankovišti, odešel Hrachovina, přišel Klouček. Návrat na česká kluziště hlásí Ondřej Kovařčík. Velké změny v kádru neproběhly. Zajímavé bude sledovat výkony Jáchyma Kondelíka, u kterého je už jasné, že po sezóně Motor opustí a zamíří do Pardubic.

Outsider ligy počtvrté do baráže?

Kladno má za sebou další extraligový ročník. I v závěru poslední sezóně zvládlo barážovou sérii a potřetí za sebou se udrželo v nejvyšší soutěži. Adepta na poslední příčku není těžké hledat. Jisté je, že se potvrdí predikce a Kladno obsadí poslední příčku, budou fanoušci hokeje znovu, a ještě více hlasitěji volat po přímém sestupu.

Predikce: tabulka po základní části

8. HC Olomouc

9. Motor České Budějovice

10. HC Škoda Plzeň

11. HC Vítkovice Ridera

12. BK Mladá Boleslav

13. HC Energie Karlovy Vary

14. Rytíři Kladno

Nový ročník začíná duelem Sparty s Třincem v úterý 17. září. O den později jsou na programu zbylá utkání úvodního kola.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz