Hlavní obsah
Sport

Mistrovství začíná a ještě jsem neviděl auto s českou vlaječkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

87. mistrovství světa v ledním hokeji začíná v Praze a Ostravě už dnes. Kde jsou ale čeští fanoušci?

Článek

To, na co jsme čekali dlouhých 9 let, se dnes v 16 hodin a 20 minut stane opět realitou. Právě v tento čas bude vhozeno úvodní vhazování světového šampionátu v ledním hokeji na českém území.

Očekává se překonání rekordu v návštěvnosti, který od roku 2015 drží právě Česká republika. Před devíti lety přišlo v Praze a Ostravě celkem 741 690 diváků. Historické tabulky se po 26. květnu, kdy je na programu finálové utkání, mohou opět přepisovat.

Do Prahy a Ostravy míří davy zahraničních fanoušků. Šampionát v Česku je vždy specifický. Pozadu nezůstanou ani čeští fanoušci, kteří vyprodali všechny zápasy národního týmu během několika málo minut. Atmosféra v libeňské O2 areně bude opět skvělá, pro každého diváka to bude opět nezapomenutelný zážitek.

Co mě ale prozatím zaráží, že jsem na cestách nepotkal ani jednoho tradičního českého fanouška, který po delší době vytáhl a své auto ozdobil českou autovlaječkou. Kde ti fanoušci jsou? To se letos nebude fandit? Dopředu žádná podpora, nebo se to naplno rozjede až od dnešního dne?

Český národ se pokaždé při velké sportovní události semkl. Zda se v letošním roce sejdou fanoušci na Staroměstském náměstí u velkoplošných obrazovek, je zatím ve hvězdách. Pravděpodobně by k tomu došlo nejdříve při postupu našeho výběru do semifinále šampionátu. Při pohledu na soupisku českého týmu a zbylých účastníků je jasné, že náš výběr nečeká vůbec nic lehkého. Ale nepředbíhejme.

Doufejte, věřte, fanděte. Šampionát v Česku opět několik let nebude, tak si ho pojďme všichni společně užít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz