Hlavní obsah
Sport

Zapomeňte už na hokej, ale vlajky nechte venku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Hokejové mistrovství světa je za námi. Oslavy na některých místech ještě možná stále pokračují. Je na čase ale zapomenout na hokej a připravit se na fotbal. Euro je za dveřmi.

Článek

Sportovní fanoušci si jaro a léto roku 2024 musí užívat. Po šestnácti dnech skončil světový šampionát v ledním hokeji v Praze a Ostravě. Mistrovství skončilo úspěchem českých hokejistů, kteří získali na domácím šampionátu zlaté medaile.

Národ se opět spojil, opět díky sportu. Nálada ve společnosti byla znovu uvolněná. Byla radost sledovat zaplněná náměstí, na kterých se hromadně sledovala rozhodující utkání českých hokejistů. Tradiční oslavy na Staroměstském náměstí byly už jen další třešničkou na pomyslném dortu.

Sportovní fanoušky nyní čeká odpočinek, ale nemusí se obávat dlouhé pauzy. Fotbalové mistrovství Evropy už totiž klepe na dveře.

Letošní evropský šampionát se koná v sousedním Německu a startuje už 14. června. Na turnaji u našich západních sousedů nebude chybět ani česká reprezentace. Tu čekají ve skupině F zápasy s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

Čeští fanoušci věří v postup našeho výběru ze základní skupiny, i když to nebude nic snadného. Jistotu osmifinále mají vždy první dva týmy ze skupiny. Do vyřazovací části se probojují ještě další 4 týmy, o kterých rozhodne specifická tabulka zahrnující týmy na třetích místech.

První utkání českého týmu na evropském šampionátu je na programu v úterý 18. června. Sportovní fanoušky tak čeká třítýdenní pauza bez velké sportovní události s českou účastí. Pak to ale začne a můžeme očekávat, že se národ opět spojí a bude společně podporovat. Je ale otázkou, zda podpora hokeje není větší než fotbalu.

Program českého týmu na ME v Německu

úterý 18. června

Portugalsko - Česko od 21:00 (Lipsko)

sobota 22. června

Gruzie - Česko od 15:00 (Hamburk)

středa 26. června

Turecko - Česko od 21:00 (Hamburk)

Anketa

Postoupí česká reprezentace ze základní skupiny evropského šampionátu?
Ano, postoupí z 1. místa
0 %
Ano, postoupí z 2. místa
0 %
Ano, postoupí z 3. místa
50 %
Obsadí 3. místo, ale nepostoupí
50 %
Nepostoupí, skončí na 4. místě
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz