Hlavní obsah
Sport

Nominace na MS? Nezbývá než věřit. A doufat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Trenérský štáb národního týmu zveřejnil nominaci na letošní domácí světový šampionát, který začíná již tento pátek.

Článek

Trenér národního týmu Radim Rulík zveřejnil nominaci na mistrovství světa, které se koná od 10. do 26. května v Praze a Ostravě.

Nominace velmi odvážná, vypadla z ní jména hráčů ze zámoří, prostor dostali hráči z evropských soutěží. V porovnání s nominacemi dalších účastníků šampionátu, bude mít náš tým co dělat, aby na domácím turnaji nepropadl.

Začali jste číst nominaci od brankářů? Tak to vás volba musela uklidnit. Na tři zkušené brankáře z NHL by měl být spoleh, otázkou je, jak dobře budou fungovat pětky před nimi.

Mezi nejzkušenější obránce patří Radko Gudas, od kterého se čeká především plnění obranných povinností.

Jan Rutta je druhým obranným mužem z NHL, on by měl vypomáhat více v ofenzivě. San Jose má za sebou bídnou sezónu, Rutta si tak sezónu může zachránit v Praze.

Překvapivou volbou je fakt, že hned pět obránců je z české extraligy. Z nich patří mezi nejzkušenější Michal Kempný. Zkušenosti ze zámoří má i Libor Hájek, ale během sezóny v Pardubicích příliš nevynikal. Ve volbě mládí vyhrál nad Jiřím Ticháčkem David Špaček.

Největší haló přišlo u útočníků. Na šampionátu si nezahrají Tomáš Nosek či Jakub Vrána. U nich se Rulíkovi nelíbila aktuální forma.

Také v útočných řadách má česká extraliga početné zastoupení, hned sedmička hráčů nastupovala v letošní sezóně na extraligových kluzištích.

Ze zámoří si na mistrovství zahrají Dominik Kubalík, Ondřej Palát a David Kämpf, který má za sebou vyřazení z prvního kola play-off NHL.

Skvělou sezónu v Evropě má za sebou David Tomášek. Velké premiéry čekají Ondřeje Beránka a Jáchyma Kondelíka, kteří možná ani sami nevěřili, že by se mohli v Praze představit.

V porovnání s dalšími favorizovanými účastníky šampionátu působí naše nominace dosti slabě. To ale neznamená dopředu porážku. Podobně byl odepisován kádr před šampionátem v Německu v roce 2010, ze kterého nakonec náš národní tým přivezl zlaté medaile.

Nominovaní hráči budou muset vydat maximum, my fanoušci musíme věřit a fandit. První zápas je na programu už v pátek 10: května od 20 hodin a 20 minut proti Finsku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz