Hlavní obsah
Sport

Letošní mistrovství se zařadí mezi nejlepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Mistrovství světa v ledním hokeji už ťuká na dveře. Do Prahy a Ostravy míří nabité týmy hvězd a davy fanoušků. Tohle bude paráda!

Článek

Už je to tady! Ještě pár dní a v Praze a Ostravě odstartuje 87. mistrovství světa v ledním hokeji. V pátek 10. května jsou na programu první zápasy, finálový duel se odehraje v pražské O2 areně v neděli 26. května.

Třetí šampionát v samostatné ČR

2004, 2015 a 2024. Potřetí v historii se na území samostatné České republiky koná světový šampionát v ledním hokeji.

Čeští hokejisté touží po medailovém úspěchu před domácími fandy. V roce 2004 přišlo brzké vypadnutí už ve čtvrtfinále s USA, dramatické utkání rozhodovaly samostatné nájezdy.

V roce 2015 byla už medaile na dosah. Do boje o zlato naši hráči nepostoupili, když v semifinálové bitvě podlehli 0:2 Kanadě. V boji o bronz pak nestačili na druhou zámořskou hokejovou velmoc, s USA prohráli 0:3.

Pod novým trenérem

Radima Rulíka čeká premiérový šampionát na lavičce seniorské reprezentace. Tlak na jeho osobu bude obrovský. Hokejový národ prahne po medaili. Před dvěma lety cinkla bronzová, doba zlatá byla naposledy v roce 2010.

Jistota skvělé atmosféry

Šampionáty na českém území provází fantastická atmosféra. V roce 2015 se stanovil nový rekord v návštěvnosti v historii světových šampionátů. Na stadiony v Praze a Ostravě přišlo 741 690 diváků. Překoná letošní mistrovství 9 let starý rekord? Stát se to může.

V pražské skupině A jsou beznadějně vyprodány všechny zápasy českého týmu. Zájem je o zápasy Kanady, Finska či Švýcarka. Z našich sousedů se pražské skupiny zúčastní Rakousko.

Z 28 pražských zápasů skupiny A je jich aktuálně polovina vyprodána. Pražské skupiny se bohužel nezúčastní Lotyšsko, které se mohlo opřít o velkou fanouškovskou základnu. Bude zajímavé sledovat, kolik si jich najde cestu do Ostravy.

Organizátoři opět vsadili na family game, které se budou hrát v sobotu 11. května (Praha i Ostrava), v sobotu 18. května (jen Praha) a v úterý 21. května (Praha i Ostrava) vždy od 12 hodin a 20. minut. V Praze je možné ještě zakoupit vstupenky na úterní family game mezi Rakouskem a Velkou Británií, zbylá rodinná utkání jsou vyprodána. I na méně atraktivní duely tak budou plné tribuny.

Slovenská Ostrava

Skupina B bude, co se týkat fanoušků, patřit Slovensku. Pozitivní je také účast sousedního Polska, Němce už čeká ze své země delší cesta.

Při pohledu na aktuální stav vstupenek, tak z 28 ostravských zápasů skupiny B jich je 10 vyprodaných. Z těchto deseti zápasů je vyprodáno všech 7 slovenských duelů, 2 family game a šlágr ostravské skupiny Švédsko - USA.

Hvězdy na ledě

Do Česka přijede jednička draftu z roku 2018 Rasmus Dahlin a jednička draftu loňského roku Connor Bedard. Po základní části a prvního kola NHL se roztrhl pytel s hráči, kteří přijedou reprezentovat své země ze zámoří. Nabité kádry hlásí Kanada, USA a Švédsko. Čeští fanoušci doufají v příjezd hráčů z týmu Bostonu Bruins, především Davida Pastrňáka.

Čas se zastaví a národ bude žít hokejem. 10. května v 16 hodin a 20 minut bude vhozeno úvodní vhazování. Skupinu A otevře duel Švýcarska s Norskem, v Ostravě bude zahájeno utkání Slovenska s Německem. Český tým čeká první zápas hned první hrací den, od 20 hodin a 20 minut vyzve Finsko.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz