Hlavní obsah
Sport

Predikce šampionátu: Česko do čtvrtfinále postoupí, ale z jakého místa?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

87. světový šampionát v ledním hokeji klepe na dveře. Podívejme se, jak by mohl letošní šampionát dopadnout.

Článek

Skupina A

V pražské skupině A na sebe narazí výběry Česka, Finska, Norska, Velké Británie, Dánska, Kanady, Rakouska a Švýcarska.

Favoritem skupiny je Kanada, která by měla celou skupinu ovládnout. O druhé až čtvrté místo se podělí výběry Česka, Finska a Švýcarska. Na druhé postupové místo tipuji Finsko. Český tým obsadí třetí místo, těsně před čtvrtým Švýcarskem.

Druhou čtveřici čeká boj o udržení v elitní společnosti. Do elitní skupiny se vrátila Velká Británie, která bude jedním z adeptů na sestup. V poslední době nezažívá zrovna nejlepší období norský hokej, který je adeptem číslo 2. Týmy Dánska a Rakouska by měly obsadit 5. a 6. místo skupiny A.

1. Kanada

2. Finsko

3. Česko

4. Švýcarsko

5. Dánsko

6. Rakousko

7. Norsko

8. Velká Británie

Skupina B

V ostravské skupině změří síly Slovensko, Švédsko, USA, Polsko, Německo, Lotyšsko, Francie a Kazachstán.

O prvenství si to rozdají výběry Švédska a USA. Švédové přivezli na šampionát hned 18 hráčů z NHL. Staví se tak do role favorita skupiny, a to by měli potvrdit. Druhé místo obsadí zámořský výběr. O zbylá dvě postupová místa svede boj Lotyšsko, Slovensko a Německo.

Úžasné období prožívá lotyšský hokej, který bude obhajovat bronzové medaile z loňského šampionátu. Slovensko bude spoléhat na diváky, kteří by měli svým hráčům vytvořit v ostravské hale domácí prostředí. Zapomenout se ale nesmí ani na Německo, loňského neúspěšného finalistu světového šampionátu. Právě naše západní sousedé tipuji na postup z 3. místa. Posledním postupujícím budou těsně hokejisté Slovenska, které těsně předstihne Lotyšsko.

Šesté místo ve skupině, bez šancí na postup, obsadí Francie. O sestup změří síly Polsko a Kazachstán. Zde predikce říká, že nováček skupiny Polsko obsadí poslední místo a vrátí se o skupinu níž.

1. Švédsko

2. USA

3. Německo

4. Slovensko

5. Lotyšsko

6. Francie

7. Kazachstán

8. Polsko

Čtvrtfinále

Vyřazovací boje slibují už teď napínavou podívanou, protože se proti sobě postaví opravdu nabité soupisky. Dle predikcí Kanada postoupí bez větších komplikací přes Slovensko, Švédsko postoupí přes Švýcarsko v nejlepším čtvrtfinálovém duelu. Finsko si poradí s Německem a už tradiční čtvrtfinále proti sobě postaví Česko a USA. Věřím v sílu domácího prostředí a v to, že Radim Rulík překvapivou nominací utiší věčné kritiky.

Semifinále

V semifinálových duelech, které vzniknou na základě minitabulky, by se proti sobě postavily výběry Kanady a Česka, ve druhém semifinále pak Švédsko a Finsko.

V prvním semifinále nebude český tým stačit na zámořskou velmoc, druhé semifinále bude dramatické a zde věřím v to, že Švédsku nepomůže ani početné zastoupení hráčů z NHL.

O 3. místo

Na švédský výběr stačit nebudeme a český tým tak zůstane na domácím šampionátu bez medaile.

Finále

Kanada si do České republiky přijede opět pro titul mistrů světa, stejně jako v letech 2004 a 2015. Ve finále s Finskem zvítězí v základní hrací době.

Anketa

Jak dopadne výběr České republiky na letošním světovém šampionátu?
Nepostoupí ze skupiny
15,4 %
Vypadne ve čtvrtfinále
46,2 %
Skončí na 4. místě
2,6 %
Získá bronzové medaile
7,7 %
Získá stříbrné medaile
7,7 %
Získá zlaté medaile
20,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 39 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz