Hlavní obsah
Sport

Pochutná si Sparta na rakouském energy drinku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Čekání fotbalové Sparty je u konce. Už ve středu se po devatenácti letech postaví do utkání hlavní fáze Ligy mistrů.

Článek

Středa 18. září roku 2024, výkop v 18:45, epet ARÉNA, soupeř FC Red Bull Salzburg.

Nejdůležitější informace pro celou sparťanskou fotbalovou základnu. Po dlouhých devatenácti letech si klub z Letné zahraje mezi fotbalovou elitou. Prvním soupeřem bude sedmnáctinásobný rakouský mistr, FC Red Bull Salzburg.

Rakousko zažilo v minulé sezóně šok. Klub ze Salzburgu, který od roku 2005 patří pod světově známou značku energetického nápoje, přenechal po deseti letech mistrovskou pozici týmu Sturm Graz.

V úvodním duelu Ligy mistrů tak proti sobě nenastoupí dva šampioni sousedních zemí. Rakouský klub, pyšnící se svojí akademií, častokrát označovanou jako továrna na talenty, postoupil do hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže přes nizozemské Twente a ukrajinský klub Dynamo Kyjev.

Rakouská Bundesliga je na svém začátku, Salzburg má odehrány čtyři duely, s bilancí tří výher a jedné prohry. Jediná porážka přišla v posledním utkání před zápasem se Spartou, ale od té už nějaký čas uplynul. Utkání na hřišti Rapidu Vídeň se totiž hrálo 1. září (Salzburg prohrál 2:3). Od té doby sparťanský soupeř nehrál.

Lépe na tom ale v tomto ohledu není ani Sparta. Ta poslední soutěžní duel sehrála ještě o den dříve než rakouský klub (výhra 2:0 v Hradci). Následovala reprezentační přestávka a odložené ligové utkání s Karvinou. Oba středeční soupeři tak půjdou do utkání nerozehraní, ale odpočatí.

Letenské nečeká lehký soupeř, favorit utkání se hledá také těžce. Aktuální sázkové kurzy sice mírně favorizují Spartu, ale rozhodně se nevyplácí podceňovat sílu rakouského soupeře.

Proti totiž bude stát velice mladý, technicky i fyzicky dobře vybavený soupeř. Na soupisce najdete pouze jednoho hráče nad 30 let, brankář Janis Blaswich (33 let). Druhý nejstarší? Šestadvacetiletý Nicolas Capaldo.

Středeční utkání nabídne rozhodně zajímavou podívanou, dají se očekávat i brankové hody. Pokud chce Sparta uspět, musí se soupeřem vydržet fyzicky. Letenští ale mají ve svých řadách zkušenější hráče, než má rakouský celek. i to může být důležitý faktor. Zvítězí zkušenost či talentované mládí?

Anketa

Jak dopadne úvodní duel Ligy mistrů mezi Spartou a Salzburgem?
Zvítězí Sparta
68,4 %
Remíza
15,8 %
Zvítězí Salzburg
15,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz