Hlavní obsah
Sport

První extraligový trenér přes palubu. Zadinův konec je pochopitelným krokem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sporťákovo info

V novém ročníku české hokejové extraligy končí první trenér. Marek Zadina rezignoval na svoji funkci na střídačce extraligových Pardubic, jednoho z největších adeptů na ligový titul.

Článek

Pokud se před sezónou tipovalo, který trenér jako první opustí extraligovou scénu v probíhajícím ročníku, pardubický Marek Zadina rozhodně na prvních místech nebyl. Na druhou stranu se dalo očekávat, že bude pod obrovským tlakem.

Zadina tak nevydržel v pozici hlavního trenéra ani jeden celý kalendářní rok. Po Radimu Rulíkovi, Václavu Varaďovi a nyní Marku Zadinovi, tak bude hledat Dynamo nového hlavního šéfa nabité soupisky.

V minulé sezóně skončil Zadinův výběr těsně pod vrcholem. Ani on do města perníku nevrátil titul. Dostal další šanci, jeho kádr ještě více posílil. V probíhajícím ročníku získal 17 z 27 možných bodů. Dynamo je aktuálně na 2. místě, ale ambice jsou v Pardubicích vysoké. Tohle je prostě málo.

Nejde ale jen o bodový zisk. Herní projev jednoho z největších aspirantů na mistrovský titul nepatřil rozhodně mezi ty nejlepší. Výbuch 1:6 na ledě Českých Budějovic, domácí porážka s oslabenou Spartou 0:4 a odevzdané derby v Hradci. Na to, že je úvod sezóny a píšu o favoritovi ligy, je to docela dost nezdarů.

Pardubice nepůsobí dominantním dojmem. S ohledem na jejich soupisku očekáváte jiné výkony a výsledky. Nedisciplinovanost, hodně inkasovaných branek, mdlé výkony.

Pardubice nasbíraly v devíti duelech 127 trestných minut a patří po hradeckém Mountfieldu mezi nejtrestanější týmy ligy. Zde by to ale mělo být přesně naopak. Dynamo je tým, který by měl utkání hlídat a útočnou aktivitou získávat přesilové hry.

Devět utkání a čtyřiadvacet inkasovaných branek. Hůře než Dynamo na tom jsou už jen tři extraligové týmy. Východočeský klub má v ofenzívě obrovskou sílu, ale v zkušenost má i v obraně (Šustr, Hájek, Čerešňák, Dvořák, Musil). V několika duelech ještě tým podržel skvěle chytající Roman Will, jinak by statistika byla ještě horší.

Posledním bodem jsou mdlé výkony. Především domácí utkání se Spartou udělalo fanouškům a funkcionářům Pardubic nejednu vrásku na čele. Pražané, kteří do Pardubic přijeli bez devíti hráčů základní sestavy, utkání naprosto ovládli. Z dalších extraligových favoritů sice Dynamo porazilo na domácím ledě Litvínov 3:1, ale k výhře vedla pořádně těžká šichta.

Ztráta kapitána

Od utkání v Olomouci chybí v sestavě kapitán Lukáš Sedlák. I bez svého nejlepšího hráče by si Pardubice měly se svými soupeři poradit. Jenže vypadá to, že jeho absence je bolestivější víc, než se čekalo.

Spící hvězdy. Zadinovi se nepodařilo, na extraligu nadstandardní, hráče probudit. Dynamo nefungovalo, nebavilo. Vycítili to diváci, majitel, a i sám Zadina.

Z vyjádření všech stran to vypadá, že Marek Zadina sám poznal a uznal, že takto to dál nejde. K jeho rozhodnutí tomu možná pomohla i zpráva z médií, že je Dynamo v kontaktu s Miloslavem Hořavou.

Právě tento zkušený a respektovaný trenér by se mohl na lavičku Pardubic nyní postavit. Možnost, že právě on probudí trápící se mužstvo? Rozhodně ano.

Časté změny na střídačce Pardubic ale rozhodně nepůsobí pozitivním dojmem. Na východě Čech se ale očekávají výsledky. Miloslav Hořava rozhodně ví, že vstupuje na tenký led. Pomohou mu ale jeho letité zkušenosti. Ty, které Marek Zadina bohužel neměl.

zdroj: https://www.hokej.cz/tipsport-extraliga/table

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz