Hlavní obsah
Sport

První soupeř si pochutnal na pardubickém perníčku. Hvězdný tým na kolenou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Pardubickému Dynamu se nevydařil výjezd do Český Budějovic, na jihu Čech schytal hvězdný tým výprask 1:6. První varování pro favorita ligy. Soupeř se sám neporazí.

Článek

Tak takhle by to nešlo. Hokejové Pardubice, které patří i v letošní sezóně mezi největší adepty na zisk mistrovského titulu, prohrály po špatném výkonu v Českých Budějovicích 1:6.

Nemastné neslané. Na výkonu hvězdného souboru se po zápase na jihu Čech marně hledají nějaká pozitiva. Dynamo sice do utkání nastoupilo oslabeno o tři pilíře sestavy (Sedlák, Zohorna, Šustr), i tak ale kvalita kádru byla na vyšší úrovni, než se kterým nastoupil Motor.

Jenže Motor už není žádný extraligový otloukánek a do utkání vlétl jako pokropený živou vodou. Hráčů ve žlutých dresech bylo plné hřiště, pardubičtí si s tím nedokázali poradit.

Z východočeského týmu neudělal nikdo „něco navíc“, aby svůj tým nakopl k lepšímu výkonu. Naopak Jihočeši hráli kombinačně, pohledně, ale hlavně jednoduše.

Pardubice se z první porážky musí oklepat a opět naskočit na vítěznou vlnu. Příští soupeřem ale bude Mladá Boleslav, která ve třech zápasech ztratila pouze jeden bod. Navíc na východě Čech dokáže svého soupeře pokaždé potrápit. Dynamo tak čeká další těžká šichta.

Vymlouvat se na absenci některých hráčů, především kapitána Lukáše Sedláka, Dynamo nemůže. I bez něho je kádr stále kvalitní a na podobné debakly by nemělo dojít. Jenže tým hvězd ještě neznamená automaticky úspěch. Soupeři se proti favoritovi budou chtít pokaždé vytáhnout. Motor všem ukázal, jak na to.

Po jedné porážce ještě není nutné plašit. Každopádně pro Pardubice to je hodně zdvižený prst a upozornění, že takto to nepůjde. Trenér Marek Zadina musí své svěřence nabudit k daleko lepším výkonům.

Netrápí se ovšem zatím jen Dynamo. Přesvědčivé výkony prozatím nepředvádí ani další adept na titul, pražská Sparta. Ta zvládla vstup do sezóny, když porazila mistrovský Třinec. Následně ale prohrála na Kladně a naposledy doma s karlovarskou Energií.

Spartu trápí prozatím ofenzíva, ve třech zápasech vstřelila jen šest branek, pouze dvě z nich vstřelili útočníci.

Tým z O2 areny teď navíc čeká šňůra venkovních zápasů. Postupně bude hrát v Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích, Olomouci, Mladé Boleslavi a Litvínově. K extraligovému duelu na domácím stadionu se vrátí až 13. října proti Liberci.

Ani mistrovský Třinec prozatím neoslňuje. Tým trenéra Motáka zapsal do tabulky čtyři body z devíti možných. Oceláři jsou tak na stejné bilanci, jako na začátku minulé sezóny.

Sezóna je stále na samém začátku, ale první kola ukázala, jak bude letošní ročník české hokejové extraligy vyrovnaný. I ty největší favority čeká pořádná šichta. Překvapivých výsledků ubývat rozhodně nebude, extraligoví fanoušci se mají nač těšit.

The show must go on.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz