Hlavní obsah
Sport

Sešívaní byli blízko. Bohužel se soustředili více na soupeře a rozhodčí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalisté pražské Slavie porazili v odvetném utkání předkola Ligy mistrů na domácím stadionu Lille 2:1. K postupu do hlavní fáze to ale nestačilo.

Článek

Dvě rozdílná utkání nabídl souboj mezi pražskou Slavií a francouzským Lille. V úvodním duelu ve Francii zvítězilo Lille 2:0. První zápas patřil jasně favoritovi dvojutkání a výsledek 2:0 byl pro sešívané ještě milosrdným.

V odvetě se pokusila Slavia o zázrak a do svého soupeře se zakousla od samého začátku. Hosté působili dojmem, že jsou myšlenkami už v hlavní fázi Ligy mistrů či na prohlídce Prahy. Trest pro ně přišel na konci páté minuty, kdy se prosadil Zafeiris.

Sešívaným patřil první poločas, byli aktivní, nebezpeční. Hosté přijeli s defenzivní taktikou a zdržování hry. Největší šanci poté spálil Tomáš Chorý, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0.

V úvodu druhé půle tempo mírně opadlo, ale Slavia byla stále lepším týmem. Z ojedinělé akce se bohužel prosadil soupeř, v 77. minutě mířil přesně Zhegrova.

O sedm minut později vrátil domácí do hry Ivan Schranz, sešívaní měli ještě dost času na vstřelení třetí branky, která by utkání poslala do prodloužení.

V nastaveném čase byl blízko Jurásek, ale svoji hlavičku namířil jen těsně vedle tyče.

Slavia opět potvrdila, že v evropských soutěží dokáže přepnout a podat skvělý výkon. Senzační vyrovnání dvojutkání bylo blízko, ale nakonec zůstaly jen oči pro pláč.

Lille v odvetném utkání nepředvedlo téměř nic, kromě zdržování hry. Nejlepší výkon nepředvedl ani hlavní rozhodčí utkání, Slavko Vinčić ze Slovinska. Na to se ale sešívaní vymlouvat nemohou. Bohužel se nechali zdržováním soupeře rozhodit.

Na Slavii tak čeká Evropská liga, Lille míří do hlavní fáze Ligy mistrů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz