Hlavní obsah
Sport

Slávisté mohou být rádi jen za dvě inkasované branky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalisté pražské Slavie mají za sebou úvodní duel posledního předkola Ligy mistrů. Na francouzské Lille ale nestačili.

Článek

Obrovský rozdíl mezi českým a francouzským klubem byl k vidění v úvodním duelu posledního předkola Ligy mistrů. Ve Valenciennes, kde je klub z Lille momentálně v azylu, prohrála Slavia 0:2 a hlavní fáze Ligy mistrů se vzdálila.

Slávisté přitom několikrát svému soupeři pohrozili, dvakrát se dokonce radovali ze vstřelené branky, ale pokaždé po zásahu VARu byly branky odvolány. Nejdříve po zahrání rukou před zakončením, následně po ofsajdu.

Domácí LOSC byli aktivní po celou dobu utkání a téměř každý útok byl nebezpečným. Kolem branky Antonína Kinského létal jeden míč za druhým. Problémy s rychlostí soupeře měl především Lukáš Masopust. Právě on chyběl na hřišti, když se Lille prosadilo poprvé v utkání. Slávistický záložník si při rozehrávce poranil stehenní sval, jenže než sešívaní vystřídali, využili domácí chvilkovou početní výhodu ke vstřelení úvodní branky utkání.

Druhá branka padla po hezké kombinaci a průnikové přihrávce do vápna Slavie. I u druhé inkasované branky byl Tomáš Holeš, který nepokryl ani druhého střelce domácích.

Zápas ukázal velký rozdíl mezi Ligue 1 a českou ligou. Do odvety půjdou sešívaní s dvougólovým mankem. Stále je to hratelný, především milosrdný, výsledek, Slavia bude spoléhat na skvělou diváckou kulisu. První utkání ukázalo, že se bíločervení mohou prosadit, budou ale muset myslet na poctivou obranu a pokrýt rychlé hráče francouzského klubu.

Anketa

Kdo postoupí do hlavní fáze Ligy mistrů?
Slavia
25,4 %
Lille
74,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 264 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz