Hlavní obsah
Sport

Pražská S před dvojutkáním sezóny. Je mírným favoritem Slavia?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Obě pražská S vstupují do posledního předkola Ligy mistrů. Hlavní fáze je blízko, proti ale budou stát silní soupeři.

Článek

Pohodlně se usaďte, úterní a středeční večer bude patřit poslednímu předkolu Ligy mistrů, ze kterého vede přímá cesta do hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže. Dva české kluby sahají po prestižní soutěži a finanční injekci.

Jako první vstoupí do boje Slavia, která zamířila do Francie. Soupeřem bude LOSC Lille, který skončil v minulém ročníku Ligue 1 na konečném 4. místě. V Evropské konferenční lize dokráčel francouzský klub do čtvrtfinále, kde nestačil na anglickou Aston Villu.

Do nového ročníku vstoupilo Lille nejdříve postupem přes turecké Fenerbahce v kvalifikaci Ligy mistrů, do ligového ročníku vstoupilo také vítězně, když v Remeši zvítězilo 2:0.

LOSC nebude moci využít ani výhodu domácího prostředí. Jelikož se na jeho stadionu koná olympiáda, hraje aktuálně svá utkání ve Valenciennes.

Slavia už dokázala mnohokrát, že v Evropě dokáže přepnout na jiný level a potrápit nejednoho soupeře zvučeného jména. Potrápit by mohla i francouzský klub a nakouknout opět do hlavní fáze Ligy mistrů. Soupeř je to sice zvučný, ale určitě hratelný. S gólovou přestřelkou, alespoň v prvním utkání, rozhodně nepočítejte.

Sparta na severu

Středeční večer bude patřit letenským, kteří se představí ve Švédsku, na stadionu Malmö FF.

Malmö už má na cestě do hlavní fáze LM za sebou, stejně jako Sparta, dva soupeře. Nejdříve si poradilo s Klaksvikem, následně s řeckým PAOK Soluň. Švédský klub připravil se svými soupeři bohatou gólovou nadílku. Přes Klaksvik postoupil po výsledcích 4:1 a 2:3 (celkem 6:4), přes PAOK pak po výsledcích 2:2 a 4:3 po prodloužení (celkem 6:5).

Ve švédské Allsvenskan se Malmö hřeje na čele tabulky. Po devatenácti zápasech má na svém kontě 44 bodů, aktuálně má na prvním místě náskok devíti bodů. I v ligové soutěži se ukazuje útočná síla klubu, Malmö vstřelilo už 47 branek.

Fanouškům se jistě vybaví poslední soutěžní střetnutí obou středečních soupeřů z roku 2014. I tehdy se oba týmy střetly v předkole Ligy mistrů, z postupu se ale radoval švédský zástupce. Úvodní duel na Letné sice zvládla lépe Sparta, když v přestřelce zvítězila 4:2. V odvetě na švédském území skórovali pouze domácí a ti po výhře 2:0 mohli slavit postup do další fáze.

Útočná síla Malmö je velká, Sparta si nebude moci dovolit hrát otevřenou hru. Navázat by mohla na povedený první poločas z utkání na hřišti FCSB. Pokud ale letenští předvedou výkon, jako ve druhém poločase stejného utkání, budou to mít ve Švédsku hodně těžké. Každopádně fanoušci ofenzivního fotbalu by si zde mohli přijít na své, branky padat budou.

Anketa

Kdo z českých klubů postoupí do hlavní fáze Ligy mistrů?
Slavia
35 %
Sparta
35 %
Oba kluby
5 %
Ani jeden klub
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20 čtenářů.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz