Hlavní obsah
Sport

Sparta neudělala krok, ale pořádný skok k Lize mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalisté Sparty vstoupili úspěšně do posledního předkola Ligy mistrů. Na hřišti švédského týmu Malmö FF zvítězili 2:0.

Článek

Kdo čekal gólové hody, ten se nedočkal, ale od televizní obrazovky musel odcházet spokojený. Fotbalisté Sparty totiž ve středečním utkání předkola Ligy mistrů zvítězili v Malmö 2:0 a udělali pořádně velký krok k postupu do hlavní fáze Ligy mistrů.

V porovnání s úterním duelem Lille - Slavia, nebyl zápas Malmö - Sparta tak bohatý na zajímavé situace. Tentokrát ale musel být český fanoušek spokojen.

Letenští se dostali do vedení v prvním poločase, když se mezi střelce nešťastně zapsal domácí Stryger Larsen, od kterého se odrazil míč do vlastní branky.

Sparta v celém utkání téměř nepustila domácí do vyložené šance. Domácí v úvodu druhé půle přidali, ale k ničemu to nevedlo. Obrana Sparty pracovala dobře a především obětavě.

Když nevíš co s míčem, tak prostě vystřel. To možná prolétlo hlavou Matěji Rynešovi, který se v samém závěru dostal k míči za hranicí velkého vápna. Svůj projektil vyslal k tyči domácí svatyně. Na jeho střelu se švédský veterán Johan Dahlin natahoval marně.

Sparta se tak po vítězství 2:0 přiblížila vysněné hlavní fázi Ligy mistrů, kterou hrála naposledy před 19 lety. Tehdy v základní skupině nestačila na Lyon, Manchester United a Fenerbahce. Nyní se mezi fotbalovou elitu může vrátit, zbývá poslední krok, nebo už spíš jen krůček?

Anketa

Zvládne Sparta odvetné utkání a postoupí do hlavní fáze Ligy mistrů?
Ano
92,6 %
Ne
7,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz