Hlavní obsah
Sport

Dva české kluby v hlavní fázi LM? To by byl sen

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Obě pražská S zvládla svá odvetná utkání a postupují do dalšího předkola Ligy mistrů. K hlavní fázi chybí poslední krok.

Článek

Do odvety vstupovala v lepší pozici Slavia, která porazila na domácím stadionu belgického vicemistra Royale Union SG.

V Belgii se šlo do utkání za stavu 1:3 pro českého zástupce. Sešívaným se ale podařilo belgický klub, který se může pyšnit skvělou ofenzívou, vynulovat. Jediným střelcem druhého vzájemného utkání se stal Václav Jurečka, který se prosadil ve druhém soutěžním utkání v řadě.

Do hlavní fáze chybí poslední krok. Dramatický závěr odvetného utkání mezi Fenerbahce a Lille rozhodl, že sešívání se střetnou s francouzským klubem. Úvodní duel v Lille skončil výhrou domácího týmu 2:1. V odvetném utkání se šlo do prodloužení, když si francouzský tým vstřelil vlastní branku. V prodloužení navíc přišel po vyloučení o jednoho hráče, ale po zásahu VARu se prosadil z pokutového kopu a postoupil tak do posledního předkola.

Poločas snů, poločas hrůzy

Sparta zajížděla k odvetě do Rumunska. Po matném výkonu z úvodního utkání byla na straně příznivců jistá nervozita. Letenští ale v první půli předvedli výkon, který se očekával spíše v domácím utkání. První část zápasu nabídla vysoké tempo, mnoho šancí, ale především tři vstřelené branky sparťanských hráčů. Sparta měla za sebou poločas snů a udělala velký krok k postupu.

Druhý poločas byl ale pro sparťanské fanoušky nekonečný. Hráči FCSB už neměli co ztratit. Po hodině hry přišlo první varování a v 85. minutě snížení na 2:3. V závěru utkání létal do vápna letenských jeden nepříjemný centr za druhým. Naštěstí se domácí další branky nedočkali, a tak po výhře 3:2 postupuje i druhý český zástupce do posledního předkola Ligy mistrů.

V něm Sparta narazí na staré známé, švédské Malmö. Oba týmy na sebe narazily v předkole Ligy mistrů před deseti lety. Úvodní duel na Letné skončil výhrou Sparty 4:2, hattrick vstřelil David Lafata. Odveta ve Švédsku ale Spartě nevyšla a po prohře 0:2 se se soutěží rozloučila. Pamětníkem těchto duelů je švédský útočník Isaac Kiese Thelin, který se na Letné zapsal mezi střelce.

Oba české kluby čeká poslední krok před vysněnou hlavní fází Ligy mistrů. Už nyní mají jistotu základní skupinu Evropské ligy, ale ta by byla jen slabou náplastí, když je hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže tak blízko.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz