Hlavní obsah
Sport

Smrtící říjen pro Spartu. Buď ukáže sílu, anebo ztratí v boji o titul

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalisté pražské Sparty, kteří se probojovali do hlavní fáze Ligy mistrů, již znají přesnou termínovou listinu pohárových duelů v nejprestižnější klubové soutěži.

Článek

Fotbalová Sparta ukončila dlouhé čekání a po devatenácti letech se vrátila do hlavní fáze Ligy mistrů. Los jí přiřadil zvučné soupeře. Síly střetne s mistrem Itálie, Anglie či Německa.

Po losu se ještě čekalo, než bude upřesněn jízdní řád hlavní fáze Ligy mistrů. Po jeho zveřejnění si museli na Letné otřít studený pot z čela. Desátý měsíc v roce totiž bude pro Spartu více než náročný, navíc také klíčový.

Letenští zahájí říjen hned v jeho úvodu, první kalendářní den v měsíci nastoupí k utkání Ligy mistrů ve Stuttgartu. Oba týmy už budou mít za sebou úvodní duely LM, Sparta do soutěže vstoupí na domácím stadionu proti Salzburgu, Stuttgart začne svoji pouť na hřišti Realu Madrid.

Hned po tomto utkání už začnou přípravy na první derby v nové sezóně, které se bude hrát v Edenu. Přesný termín 11. kola Chance ligy ještě není upřesněn. Sešívaní hrají své utkání v rámci Evropské ligy až ve čtvrtek 3. října, kdy přivítají na svém stadionu Ajax. Dá se tedy předpokládat, že derby bude na programu v neděli 6. října. Pro obě pražská S to bude náročné, ale hrát se bude o veledůležité body.

Klubová soutěž si dá následně přestávku, na programu bude reprezentační sraz a utkání národního týmu s Albánií a Ukrajinou.

O víkendu 19. a 20. října (přesný termín ještě stanoven není) bude Spartu čekat domácí utkání s Libercem, který na Letné dokáže potrápit.

Ve středu 23. října čeká na Spartu a její fanoušky další událost roku. Utkání na Etihad Stadium proti Manchesteru City bude těžkou zkouškou. Proti bude stát tým, který získal šest titulů v posledních sedmi sezónách Premier League. Ve sbírce má nyní čtyři tituly v řadě, City spoléhají především na střelce Erlinga Haalanda. Po březnové zkušenosti z dvojutkání s Liverpoolem fanoušci tuší, že toto bude ještě těžší oříšek.

Aby toho nebylo málo, hned o víkendu sehraje Sparta další klíčové utkání na domácí scéně. Utkání na stadionu plzeňské Viktorie opět může napovědět v boji o titul.

Úřadující mistr se tak musí dobře připravit na následující měsíc, ve kterém vydá hodně sil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz