Hlavní obsah
Sport

Také Čumil se konečně dočkal. Slovan je v Lize mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Slovenský fotbalový klub ŠK Slovan Bratislava se poprvé v historii probojoval do hlavní fáze Ligy mistrů.

Článek

Velký den pro Slovensko, velký den pro Bratislavu, velký den pro Slovan. Slovenský fotbalový klub ŠK Slovan Bratislava se konečně dočkal a po vítězství v odvetném utkání proti dánskému týmu Midtjylland postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů.

Košice, Petrželka, Žilina a nyní Slovan. Bratislavský tým je čtvrtý v pořadí ve své zemi, který se probojoval do hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže. Naši východní sousedé se svého klubu v hlavní fázi Ligy mistrů dočkají po čtrnácti letech.

Vládnou Slovensku, na kontě mají šest titulů v řadě, úspěch v Evropě ale stále nepřicházel. Posledním evropským úspěchem může být povazována účast v osmifinále Konferenční ligy v sezóně 2022/2023. Tradičnímu slovenskému klubu účast v prestižní soutěži stále ve výpisu chyběla, nyní se Belasí dočkali, základní skupina Ligy mistrů je pro klub obrovským úspěchem.

Úvodní duel v Dánsku skončilo nerozhodně 1:1. Do domácí odvety vstoupil Slovan lépe, když se po půl hodině hry prosadil Tolič. Soupeři se ale podařilo ještě před odchodem do šaten vyrovnat, prosadil se Simsir.

Tehelné pole ztichlo v padesáté minutě, když se hosté dostali do vedení, přesně mířil Franculino. Fanoušci ale věřili, atmosféra byla skvělá. Odměnou pro všechny byla vyrovnávací branka z 82. minuty, kdy se podruhé prosadil Tolič.

Bratislavský stadion se otřásal v základech o čtyři minuty později, když se střelou k tyči prosadil Barseghyan a přiblížil Slovan k postupu.

Závěrečné minuty hráči Slovanu zvládli a po závěrečném hvizdu zavládla neskutečná euforie. Slovan se konečně dočkal a může se těšit na evropské giganty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz