Hlavní obsah
Sport

Tohle má být ta dominantní Sparta?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalová Sparta má za sebou druhé soutěžní utkání v nové sezóně. Po zvládnutém vstupu do nového ročníku české ligy zvítězila i v prvním utkání předkola Ligy mistrů.

Článek

Fotbalisté Sparty mají za sebou úspěšný vstup do nové sezóny. Po páteční ligové výhře nad mužstvem Pardubic zvládli letenští také vstup do 2. předkola Ligy mistrů v Irsku.

Asi každého zajímalo, jak Sparta zahájí novou éru, éru bez trenéra Briana Priskeho a kapitána Ladislava Krejčího. Kormidla se chopil Lars Friis, dlouho byl jedinou posilou Ermal Krasniqi. Těsně před zahájením nového ročníku české ligy přišli Mathias Ross a Imanol García.

Na úvod ligy dostala Sparta přijatelného soupeře, ale úvodní kola jsou nevyzpytatelná. I letenští si tak vyzkoušeli těžkou premiéru a nad Východočechy se ke třem bodům museli probojovat. Těsný výsledek 2:1 znamenal úspěšné vykročení za obhajobou titulu. Do utkání zasáhly také nové posily. Po hodině hry zasáhli do utkání Krasniqi a Ross. Právě prvně jmenovaný se mohl hned dvakrát zapsat historie utkání. Své dvě velké šance nevyužil, i když mohl přihrávkami vybídnout lépe postavené spoluhráče.

Hned za čtyři dny čekal Spartu úvodní duel ve 2. předkole Ligy mistrů. Na půdě irského týmu Shamrock Rovers. Do dvojutkání s irským týmem vstupoval český tým jako jasný favorit. Tuto roli, naštěstí, v první zápase potvrdil a z Irska si tak domů veze výsledek 2:0 a přiblížení k postupu do dalšího předkola. V případě postupu už bude mít Sparta jistotu základní skupiny Konferenční ligy.

To ale není cílem. Cílem je po 19 letech základní skupina Ligy mistrů. V případě postupu přes Shamrock čeká na letenské vítěz duelu FCSB - Maccabi Tel Aviv (první zápas skončil 1:1).

Sparta ale bude muset přidat. Zatím rozhodně nepůsobí tak dominantním dojmem, jakým by si přála. Na první dva soupeře, při vší úctě k nim, to stačilo. Příštím soupeřem budou Teplice. Právě Na Stínadlech Sparta vyhrála naposledy v dubnu roku 2022. Následující dva vzájemné duely na půdě Severočechů skončilo pokaždé remízou.

Ano, je to stále začátek sezóny, ale první velký a ostrý duel, případné 3. předkolo Ligy mistrů, se blíží. V něm už půjde o hodně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz