Hlavní obsah
Sport

Tradiční klub nad propastí. Sestup by z 04 udělal 00

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Nad tradičním německým klubem visí hrozba dalšího sestupu.

Článek

Sedminásobný mistr Německa, vítěz Poháru UEFA a dvojnásobný vítěz evropského poháru Intertoto. Po loňském sestupu z elitní Bundesligy je klub na hraně dalšího sestupu, ze kterého by už bylo těžké se zvednout.

Schalke 04 patří mezi tradiční německé fotbalové kluby, v počtu titulů je v Německu čtvrtým nejúspěšnějším.

V Bundeslize patřilo westfálské derby, které proti sobě postavilo týmy Schalke 04 a Dortmundu, vždy mezi top utkání celé sezóny. V letošní sezóně jsou o tato utkání fanoušci ochuzeni a už nyní je více než pravděpodobné, že se jich nedočkají ani v příští sezóně.

Po sestupu v sezóně 2020/2021 se Schalke ve 2. Bundeslize ani neohřálo a slavilo návrat mezi elitu. Klub táhl za návratem do nejvyšší soutěže především Simon Terodde, autor 30 branek.

Jenže staronový účastník Bundesligy se s elitou musel zase hodně rychle rozloučit, sezónu 2022/2023 zakončil na sestupovém 17. místě, k jistotě záchrany chyběly pouhé 3 body.

Tvrdý náraz do zdi zažívají v Gelsenkirchenu v letošním ročníku. Klub nenaplňuje předpoklady a místo boj o postup mu hrozí sestup a reálně i zánik. Po ukončení spolupráce se silným sponzorem, ruskou státní společností Gazprom, vedení Schalke věřilo, že i bez ruských financí klub udrží při životě. Jenže dluhy nemizí. Úspěchem bude v letošní sezóně záchrana, ale i ta je pro klub málo. V případě sestupu by také visel otazník nad stadionem, mohl by si klub dovolit ve 3. lize moderní Veltins-Arenu s kapacitou více než 61 tisíc?

Fanouškům německého klubu, ve kterém z českých hráčů nastupovali například Jiří Němec a Radoslav Látal, nezbývá nic jiného, než věřit a doufat. Je až nepředstavitelné, že by z mapy německých klubů zmizela, sice v dobách minulých, takto lukrativní adresa. Vždyť modrobílý dres oblékala velká jména, jako byl například Raúl González, Klaas-Jan Huntelaar či Jens Lehmann.

20. února 2019 se ve Veltins-Areně hrálo ještě osmifinále Ligy mistrů. V letošním ročníku se zde odehraje ještě 7 ligových utkání, 8 utkání v případě konečného umístění na 16. místě, po kterém by následovalo barážové utkání. Budou to poslední utkání ve Veltins-Areně?

Anketa

Zachrání se Schalke 04 v letošním ročníku 2. Bundesligy?
Ano
75,6 %
Ne
24,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 86 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz