Hlavní obsah
Sport

Třetí skupina Eura je snadná na tipování vítěze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalový evropský šampionát začíná v sousedním Německu už v pátek 14. června. Fanouškům začne měsíc pravé fotbalové zábavy.

Článek

Společně se v jednotlivých článcích podíváme na základní skupiny letošního evropského šampionátu. Pokračujeme skupinou C, kde je favorit naprosto jasný.

Skupina C

Hledáte favorita skupiny C? Není to těžký úkol, že? Anglie je jasným favoritem této skupiny a jakékoliv jiné umístění by bylo překvapením, ne-li šokem. Kolébka fotbalu je favoritem téměř na každém turnaji, na úspěch na evropském šampionátu ale stále čeká. Na posledním Euru už to vypadalo, že by se snad Anglie konečně dočkala. Finále v domácím Wembley ale nezvládlo a padlo s Itálií. Další pokus budou mít Angličané v Německu, kádr má nabitý hvězdami. Dočká se Anglie, a i nešťastník Harry Kane konečně zlatého úspěchu?

Druhým adeptem na postup bude Dánsko. To na posledním šampionátu překvapovalo celou Evropu, když se postupnými kroky dostalo až do semifinále. Tam nestačilo na Anglii, které tak bude mít v základní skupině co vracet. I tak to byl ale pro dánský fotbal velký úspěch.

O co největší počet bodů, které by mohly znamenat postup z třetího místa, se střetnou zbylé dva výběry skupiny C. Prvním z nich je Srbsko, které se poprvé, jako samostatný stát, kvalifikovalo na finálový turnaj. Naposledy se Eura zúčastnilo ještě jako Jugoslávie, v roce 2000 v Belgii a Nizozemsku, kde dokráčelo do čtvrtfinále.

Posledním účastníkem skupiny je Slovinsko, které se na evropský šampionát vrací po čtyřiadvaceti letech. Na Euru 2000 neuspělo a ve skupině, ve které se střetlo i s Jugoslávií, skončilo poslední. Na letošním, druhém Euru v historii, budou spoléhat na zkušeného brankáře Jana Oblaka či střelce bundesligového Lipska Benjamina Šeška. V kvalifikaci skončilo Slovinsko druhé, se stejným počtem bodů, jako mělo vítězné Dánsko.

Predikce

Favorit skupiny je jasný. O druhé postupové místo to bude, i s ohledem na výsledky v kvalifikaci, vyrovnaný boj, ze kterého ale vzejde lépe severský výběr. Třetí tým skupiny ale má naději na postup do vyřazovací části turnaje.

1. Anglie

2. Dánsko

3. Slovinsko

4. Srbsko

Program

16. června od 18:00

Slovinsko – Dánsko (MHPArena, Stuttgart)

16. června od 21:00

Srbsko - Anglie (Arena AufSchalke, Gelsenkirchen)

20. června od 15:00

Slovinsko - Srbsko (Allianz Arena, Mnichov)

20. června od 18:00

Dánsko - Anglie (Waldstadion, Frankfurt nad Mohanem)

25. června od 21:00

Anglie - Slovinsko (RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem)

25. června od 21:00

Dánsko - Srbsko (Allianz Arena, Mnichov)

Anketa

Kdo se umístí lépe v tabulce C?
Dánsko
84,2 %
Slovinsko
15,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 196 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz