Hlavní obsah
Sport

V Lipsku se odehraje nejlepší zápas základních skupin

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalový evropský šampionát začíná v sousedním Německu už v pátek 14. června. Fanouškům začne měsíc pravé fotbalové zábavy.

Článek

Společně se v jednotlivých článcích podíváme na základní skupiny letošního evropského šampionátu. Ve skupině D jsou dva jasní favorité.

Skupina D

Po třetím evropském titulu sní ve Francii. Země galského kohouta zažila naprostý šok na posledním evropském šampionátu, když vypadla už v osmifinále, ve kterém byla jasný favoritem v duelu se Švýcarskem. Zklamání z nevydařeného finále mistrovství světa z roku 2022 je snad už pryč a Francouzi budou letos v Německu opět cílit na nejvyšší příčky.

Silným soupeřem ale bude Nizozemsko. Holanďanům sice nevyšlo poslední Euro, když vypadlo už v osmifinále s českou reprezentací. Na světovém šampionátu před dvěma lety ale podávali sympatické výkony, ve čtvrtfinále ale vypadli s pozdějším vítězem turnaje, Argentinou.

Třetím účastníkem skupiny D je Polsko, které ale řeší neplánovanou, navíc bolestivou ztrátu. Těsně před turnajem se zranila polská hvězda Robert Lewandowski, která by podle předběžných zpráv neměla stihnout úvodní duel turnaje. Na posledním Euru získalo Polsko pouze bod, velký úspěch se nečeká ani letos.

Čtvrtým týmem do této party je Rakousko. To čeká třetí evropský turnaj v řadě. V roce 2016 ve Francii zapsalo v základní skupině jen jeden bod. Na posledním Euru už slavilo úspěch, postup ze základní skupiny. Cesta šampionátem skončila sice už v osmifinále, ale v něm Rakousko pořádně potrápilo Itálii, se kterou padlo až po prodloužení.

Predikce

Dva favorité této skupiny jsou jasní, jiný konečný výsledek skupiny by byl velkým překvapením.

21. června v Lipsku se odehraje jedno z nejlepších utkání základních skupin.

1. Francie

2. Nizozemsko

3. Polsko

4. Rakousko

Program

16. června od 15:00

Polsko - Nizozemsko (Volksparkstadion, Hamburk)

17. června od 21:00

Rakousko - Francie (Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf)

21. června od 18:00

Polsko - Rakousko (Olympiastadion, Berlín)

21. června od 21:00

Nizozemsko - Francie (Red Bull Arena, Lipsko)

25. června od 18:00

Nizozemsko – Rakousko (Olympiastadion, Berlín)

25. června od 18:00

Francie - Polsko (Westfalenstadion, Dortmund)

Anketa

Kdo z favoritů dopadne lépe ve skupině D?
Francie
69,2 %
Nizozemsko
30,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 26 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz