Hlavní obsah
Sport

Ve vyrovnané skupině mohou naši východní sousedé uspět

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalový evropský šampionát začíná v sousedním Německu už v pátek 14. června. Fanouškům začne měsíc pravé fotbalové zábavy.

Článek

Společně se v jednotlivých článcích podíváme na základní skupiny letošního evropského šampionátu. Ve skupině E se představí naši východní sousedé.

Skupina E

Favoritem předposlední skupiny je Belgie. Ta se zařadila mezi favority turnajů v posledních letech díky skvělé generaci fotbalistů. Jediným úspěchem ale bylo jen bronzové umístění na světovém šampionátu v roce 2018 v Rusku. Na letošním Euru je favoritem skupiny E, ale s větším úspěchem se u Belgičanů nepočítá.

O druhé přímé postupové místo budou bojovat naši východní sousedé, Slovensko. Pro Slováky to bude třetí evropský šampionát v řadě. Na EURU 2018 vypadli v osmifinále s Německem, na posledním šampionátu nepostoupili ani ze základní skupiny, když ve skupině E obsadili třetí místo za Švédskem a Španělskem. Ani tři získané body jim nestačili k postupu z minitabulky týmů z třetích pozic. Na letošním turnaji zabojují opět o postup ze skupiny.

Ukrajina je dalším účastníkem skupiny. Alespoň nějakou radost budou chtít poslat do země, ve které už přes dva roky trvá válka s Ruskem, ukrajinští fotbalisté. Na posledním šampionátu překvapila Ukrajina účastí ve čtvrtfinále. Také letos se s ní musí počítat a v této vyrovnané skupině je téměř jisté, že postoupí i celek z třetího místa.

Po osmi letech se na finálový turnaj vrací Rumunsko. Na letošní Euro se probojovalo z kvalifikační skupiny I, kterou ovládlo. V deseti zápasech ani jednou neprohrálo, za sebou nechalo např. Švýcarsko. V nominaci nechybí Florin Nita či Nicolae Stanciu, kteří jsou českým fanouškům dobře známí.

Predikce

Roli favorita by měla splnit Belgie. O další přímé postupové místo už to ale bude boj. Tato skupina bude bodově nejvyrovnanější.

1. Belgie

2. Slovensko

3. Ukrajina

4. Rumunsko

Program

17. června od 15:00

Rumunsko -Ukrajina (Allianz Arena, Mnichov)

17. června od 18:00

Belgie - Slovensko (Waldstadion, Frankfurt nad Mohanem)

21. června od 15:00

Slovensko - Ukrajina (Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf)

22. června od 21:00

Belgie - Rumunsko (RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem)

26. června od 18:00

Slovensko - Rumunsko (Waldstadion, Frankfurt nad Mohanem)

26. června od 18:00

Ukrajina - Belgie (MHPArena, Stuttgart)

Anketa

Postoupí Slovensko ze základní skupiny letošního šampionátu?
Ano
42,4 %
Ne
57,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 66 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz