Hlavní obsah
Sport

Výsledek české skupiny se dá těžce předjímat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalový evropský šampionát začíná v sousedním Německu už v pátek 14. června. Fanouškům začne měsíc pravé fotbalové zábavy.

Článek

Společně se v jednotlivých článcích podíváme na základní skupiny letošního evropského šampionátu. Ve skupině F budou o postup bojovat čeští fotbalisté.

Skupina F

Česká republika se na německém šampionátu představí s novým trenérem, Ivanem Haškem. Náš výběr, který patří mezi tradiční účastníky finálových turnajů. Na posledním Euru skončila cesta Česka ve čtvrtfinále proti Dánsku. Národ věřil v postup, ale ten nevyšel. Letos čeká náš výběr, v porovnání s posledním Eurem, na lehčí skupina, co se týká papírových předpokladů. Ale houževnatost dalších soupeřů nám nemusí příliš sedět.

Favoritem skupiny bude Portugalsko. To nevzpomíná v dobrém na poslední Euro, na kterém vypadlo už v osmifinále. Tým okolo hvězdného Cristiana Ronalda či Bruna Fernandese splní postupovou povinnost ze základní skupiny. Co ale bude dál, to už je ve hvězdách, mezi hlavní favority turnaje tento výběr nepatří.

Potřetí v řadě se na finálovém turnaji představí Turecko. Turci na posledním šampionátu nepřešli ani přes základní skupinu, ve které nezískali ani jeden bod. Ve skupině s Českem se potká opět po osmi letech. V roce 2016 ve Francii porazilo Turecko český výběr 2:0.

Premiérovou účast na finálovém turnaji čeká Gruzii. Účast v Německu si Gruzínci zajistili v baráži, když postoupili na úkor Řecka, které porazili ve finálovém duelu baráže na pokutové kopy. Hvězdou týmu je křídelník Neapole Chviča Kvaracchelija, na kterého bude nováček evropského šampionátu hodně spoléhat.

Predikce

Favorit skupiny by měl být jasný. O druhé a případné třetí postupové místo se podělí náš výběr a Turecko. Nováček šampionátu potvrdí pozici outsidera.

1. Portugalsko

2. Česká republika

3. Turecko

4. Gruzie

Program

18. června od 18:00

Turecko - Gruzie (Westfalenstadion, Dortmund)

18. června od 21:00

Portugalsko - Česko (Red Bull Arena, Lipsko)

22. června od 15:00

Gruzie - Česko (Volksparkstadion, Hamburk)

22. června od 18:00

Turecko – Portugalsko (RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem)

26. června od 21:00

Gruzie - Portugalsko (Arena AufSchalke, Gelsenkirchen)

26. června od 21:00

Česko - Turecko (Volksparkstadion, Hamburk)

Anketa

Dokáže postoupit Česko do osmifinále letošního šampionátu?
Ano
71,1 %
Ne
28,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz