Hlavní obsah
Sport

V sedmnácti letech může mít Yamal více trofejí než zkušený třicátník Kane

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalový evropský šampionát míří do finále. V neděli v Berlíně změří síly výběry Španělska a Anglie. Druhým soubojem bude Kane versus Yamal.

Článek

Do posledního utkání letošního fotbalové Eura v Německu, které se už nyní může hodnotit jako vydařený šampionát, postoupily výběry Španělska a Anglie.

Národní tým z Pyrenejského poloostrova si v semifinálovém boji poradil s Francií. Země galského kohouta sice v utkání vedla, ale Španělé během necelých pěti minut vývoj utkání otočili a poté si už náskok pohlídali.

Španělsko tak potvrzuje roli favorita šampionátu, na kterém se zařadilo svými výkony mezi nejlepší. Trenér Luis de la Fuente, kterého po tomto šampionátu bude znát zcela jistě celá fotbalová veřejnost, poskládal skvělý výběr. Vedle zkušených borců se nebál postavit zázrak španělského fotbalu, stále ještě šestnáctiletého Lamina Yamala. Právě on byl na začátku obratu semifinálového duelu proti Francii, když krásnou střelou srovnal na 1:1.

Finálovým soupeřem bude Anglie, která si zahraje finálový duel podruhé v řadě. Před třemi lety to Angličanům na domácí půdě nevyšlo, nyní budou skládat reparát. V semifinále přešli přes Nizozemsko, když o svém vítězství rozhodli až v samém závěru utkání, ve kterém zvítězili 2:1. Ve finálovém duelu ale budou muset přidat. Tým trenéra Garetha Southgata nepředvádí na probíhajícím turnaji atraktivní fotbal, v osmifinále i ve čtvrtfinále byl jen krůček od vyřazení. Jenže mužstvo plný zkušených hráčů z TOP evropských soutěží zabralo pokaždé, když to bylo nejvíce potřeba.

Ve finále si za své předvedené výkony zaslouží pozici favorita Španělsko, ale pouze pozici favorita mírného. Španělé působí živěji, aktivněji, týmově, celkově z nich má fanoušek lepší dojem. Titul by si zasloužili právě oni.

Nebude to ale jen o Španělsku a Anglii. Na první týmovou trofej v kariéře opět cílí kapitán Anglie Harry Kane. Je až neuvěřitelné, že se tomuto střelci úspěchy vyhýbají. Na klubové scéně se na ostrovech trofeje nedočkal, a tak nabral směr Německo. Bayern Mnichov, který sbíral jeden titul za druhým, dostal stopku do Leverkusenu. Jedenáct titulů v řadě, přišel Harry Kane a titul byl fuč. Náhoda? Má tento střelec opravdu takovou smůlu?

Více trofejí než Harry Kane může mít již zmiňovaný Lamine Yamal. Ten do finále zasáhne už jako sedmnáctiletý mládenec. V případě španělského vítězství zapíše do své kolonky úspěchů první velkou trofej. Rázem tak bude v počtu trofejí úspěšnější, než jeho anglický protivník.

Tento mladý fotbalový zázrak čeká velká kariéra. A pokud fotbal píše krásné příběhy, Yamal se stane střelcem zlatého gólu.

Anketa

Kdo zvítězí ve finále evropského šampionátu?
Španělsko
74,1 %
Anglie
25,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz