Hlavní obsah
Sport

Portugalsku pomůže Ronaldův konec. Titul si zaslouží jen jeden tým

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Letošní evropský šampionát ve fotbale má za sebou další vyřazovací část. Zbyly už jen 4 nejlepší týmy. Pro titul si kráčí Španělsko.

Článek

Fotbalová veřejnost byla natěšena na čtvrtfinálové duely, které slibovaly skvělou podívanou. Jenže aby fanoušek mohl po zápase říct: „Wau, to byl zápas!“, to se bohužel nestalo. K vidění byla taktická utkání, která nenabídla příliš fotbalové krásy.

Vrcholem čtvrtfinálového pavouka bylo střetnutí domácího Německa se Španělskem. Výběr z Pyrenejského poloostrova předvádí na letošním Euru jedny z nejlepších výkonů ze všech účastníků a po právu se zařadil mezi největší favority na celkové vítězství.

Pro pořadatelskou zemi to bylo klíčové utkání, které rozhodovalo o úspěchu či neúspěchu na domácím turnaji. První čtvrtfinále se rozhodovalo až v prodloužení, ve kterém se prosadilo Španělsko a došlo si tak pro postup mezi nejlepší čtyři týmy Evropy.

I v tomto utkání působili Španělé lepším dojmem než domácí Němci. Pro ty tak končí domácí šampionát neúspěchem. Smutné loučení pro legendu Toniho Kroose.

Duel Portugalska a Francie uzavřel první hrací čtvrtfinálový den. I na toto utkání se musel těšit každý fotbalový fanoušek, jenže přišlo zklamání číslo 2. Ani tento duel nenabídl příliš fotbalové krásy, zvítězila taktika z vědomí důležitosti tohoto utkání. Večerní duel se protáhl až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli šťastnější Francouzi.

Francie, která na turnaji ještě nevstřelila branku ze hry, si postup nezasloužila. V utkání působilo lepším dojmem Portugalsko. To ovšem narazilo na jeden problém. Éra Cristiana Ronalda už je u konce a týmu jeho přítomnost spíše škodí. Portugalsko čeká s největší pravděpodobní už doba bez Ronalda, věřím, že to týmu pomůže. Kádr je i tak nabitý hvězdami. Bohužel i tak skvělí hráči zůstávali ve stínu Ronalda. Portugalci se ale mohou těšit na budoucnost, úspěchy přijdou.

Společně s Francií bude druhým nejnudnějším účastníkem semifinále Anglie. Kolébka fotbalu postoupila se štěstím už z osmifinále proti Slovensku. Ve čtvrtfinále Anglie zvládla penaltový rozstřel proti Švýcarsku. Když se jako první prosadil v 75. minutě Embolo, vypadalo to na překvapivý postup Švýcarů. Angličané se ale brzy oklepali, a nakonec penaltový rozstřel, ve kterých se jim v posledních letech nedařilo, zvládli a postoupili. Fanoušci si přáli překvapení a postup Švýcarska, bohužel k tomu nedošlo.

Čtvrtfinálový pavouk proti sobě poslal Nizozemsko a Turecko. Paní Štěstěna stála při Turecku i v první půli posledního čtvrtfinálového duelu turnaje. Holanďané ale ve druhém poločase vývoj utkání otočili a dokráčeli si k zaslouženému postupu. Nizozemsko čeká na úspěch na evropském turnaji už od roku 2004. Letos je ale velká šance na finálovou účast. Oranjes, společně se Španělskem, baví na letošním Euru nejvíce. Preferuje útočnou taktiku a to v semifinále Angličanům, kteří působí až téměř líným dojmem, nebude sedět.

Anketa

Kdo ovládne letošní evropský šampionát?
Anglie
5,3 %
Francie
10,5 %
Nizozemsko
15,8 %
Španělsko
68,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz