Hlavní obsah
Sport

Vrátí se ze zámoří další hráči?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Česká hokejová extraliga může být v příští sezóně obohacena o další zkušené borce z kanadsko-americké NHL.

Článek

Česká extraliga se stává místem, kam se vrací hráči ze zámoří či sem přichází předat zkušenosti zahraniční matadoři.

Již v průběhu aktuální ročníku kluby řeší kádry na sezónu následující. Kromě evropského trhu monitorují situaci také v zámoří. Za velkou louží je několik krajánků, kterým končí smlouvy nebo se neprobojovali do kádrů týmu NHL. Českým klubům se tak nabízí několik zajímavých jmen.

Radim Šimek

Nenápadný, ale poctivý obránce, který na sebe upozornil v dresu Liberce, který opustil po vydařené sezóně 2016/2017.

V letošním ročníku se do týmu San Jose Sharks neprobojoval. Na farmě Sharks byl jmenován kapitánem. Po této sezónu mu končí smlouva a ve svých 32 letech a po 7 sezónách v zámoří to vypadá na návrat do Evropy. Ve hře je návrat do Liberce. Po jeho zkušenostech ale jistě pokukují také bohatší kluby.

Pravděpodobnost návratu do extraligy: 85 %

Filip Zadina

Pardubice zažívají v posledních letech boom a jejich majitel Petr Dědek se netají velkými plány a ambicemi. Do už tak nabitého kádru by rád přivedl další velká jména. Prvních z nich by mohl být Filip Zadina, syn aktuálního trenéra pardubického Dynama.

Pardubický rodák, který v NHL oblékal dres Detroitu a momentálně působí v týmu San Jose Sharks, se jako vyhlášený střelec trápí. V aktuálním ročníku prozatím nepřesáhl hranici deseti vstřelených branek. Je to dáno také trápením celého mužstva Sharks. Uvidíme, zda si ve svých čtyřiadvaceti letech sbalí kufry a vrátí se zpět do extraligy, kde naposledy působil v sezóně 2020/2021 v dresu třineckých Ocelářů.

Pravděpodobnost návratu do extraligy: 50 %

Tomáš Nosek

Vrátil se po operaci nohy. V aktuálním ročníku naskočil prozatím jen do 16 zápasů v dresu New Jersey Devils. V silném kádru ďáblů má ale těžkou pozici. Jeho ice time se pohybuje okolo deseti minut. Motivaci porvat se o místo v sestavě i v dalším ročníku určitě má a mít bude. Do nového ročníku zasáhne ve svých 32 letech. Zda to bude ještě v zámoří nebo už doma, je, pro nás, zatím ve hvězdách. Pokud se ale rozhodne vrátit, je téměř jisté, že se vrátí do Pardubic.

Pravděpodobnost návratu do extraligy: 30 %

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz