Hlavní obsah
Sport

Zvládne Franz Straka záchranářskou misi?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

V Chance Lize došlo k prvnímu trenérskému pohybu už po 2. kole. Na scénu se vrací starý známý František Straka.

Článek

Že bude čekat českobudějovické Dynamo další náročná sezóna v naší nejvyšší fotbalové soutěži, o tom asi nikdo nepochyboval. V uplynulé sezóně se Dynamo zachránilo až v baráži proti Táborsku. Do aktuálního ročníku vstupovalo rozhádané. Mediální výměny mezi členy realizačního týmu a hráči kontra vedení klubu dávalo veřejnosti jasný signál, na jihu Čech to není v pořádku, klub bude mít problémy.

Dvě ligová kola nového ročníku jsou za námi. České Budějovice se již krčí na posledním místě s nulovým ziskem bodů a skóre 0:6. Po domácím zaváhání s Olomoucí se nečekalo překvapení v kole druhém na hřišti Slavie. Zde už tým nepůsobil vůbec dobře, jako by se už vědělo, co bude následovat.

Po porážce 0:4 následovalo totiž odvolání realizačního týmu. Trenéry Lercha a Kladrubského vystřídal František Straka.

Ze Straky se stal trenérský světoběžník. Kromě Česka působil také v Rakousku, Německu, Polsku, Řecku, Austrálii, Egyptě, nakoukl také na střídačku národního týmu. Naposledy působil na Slovensku, kde úspěšně dovedl k záchraně Michalovce. Klub ale po sezóně opustil, změnilo se vedení, které se Strakou přestalo počítat.

Straku nyní čeká záchranářská mise na domácím území. Ukázalo na něj totiž Dynamo České Budějovice. Jihočeši věří v jeho pomoc, a že svým elánem probudí v tuto chvíli zvadlé mužstvo. Přijatelný je pro Franze, jak se mu přezdívá, i los soutěže. Při jeho premiéře se střetne s mužstvem Pardubic, které také čeká na premiérový bod v nové sezóně.

V šestašedesáti letech už nečekejte trenéra, který běhá podél postranní čáry. Elán a zápal do hry? To tam ale bude stále.

Straku nečeká nic jednoduchého. Sezóna je stále na svém začátku, ale Dynamo se už v předsezónních predikcích „favorizovalo“ na boj o záchranu.

Klidné noci ale bouřlivého trenéra rozhodně nečekají. Pokud se mu ale podaří svůj zápal přenést na své podřízené, může mít Dynamo klidnější závěr sezóny, než tomu bylo v minulém ročníku.

Anketa

Bude František Straka v průběhu aktuálního ročníku odvolán z pozice hlavního trenéra Českých Budějovic?
Ano
73,3 %
Ne
26,7 %
Celkem hlasovalo 15 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz