Hlavní obsah
Lidé a společnost

Alena Schillerová je chytřejší než se může zdát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Eva Kovaříková, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Ačkoliv je Alena Schillerová v politické straně, která budí silné emoce, je výraznou ženou aktuálního politického dění a nabírá na popularitě. Je si plně vědoma, že se její strategie nemusí líbit všem, na nové voliče však umí zacílit efektivně.

Článek

Není to tak dlouho, co mnohým oprávněně hnul žlučí přístup této političky v oblasti manželství pro všechny, který by se dal prezentovat jako kam vítr tam plášť nebo jako úsloví o přihřívání polívčičky.

Avšak nutno říci, že těžila zejména z přešlapů pětikoalice a koupala je v jejich vlastním potu.

Pojďme ale od začátku. Alena Schillerová získala právnické vzdělání na Masarykově univerzitě v Brně, včetně doktorského. Pyšní se tak tituly JUDr. a Ph.D. Ve svém profesním životě se vždy z nižších pozic vypracovala na ty nejvyšší z nejvyšších. (Což by mohl být mimo jiné strašák pro A. Babiše.) Můžeme si tedy myslet, že je cílevědomá a velmi ambiciózní. A ať chceme nebo ne, při těchto zkušenostech a vzdělání jistou inteligencí disponovat prostě musí.

Výraznou klisnou Babišovy stáje se stala v roce 2021, a za tu dobu ušla ohromný kus cesty plný lepších a horších dní. Jak je ale zřejmé z celého politického dění, ona i Babiš jsou pěkní lišáci, kteří mají ale přesně zjištěno, co je právně ještě přípustné a co nikoliv. Ačkoliv se to běžným občanům může zdát naprosto scestné. Babiš nikdy nebyl ve své kauze vinen, protože si jednoduše našel kličky v zákonech, které mu to umožňovaly. Schillerová utrácela veřejné finance za své sociální sítě, jelikož přesně věděla, jak to může projít.

A že jí to vyšlo. Válcuje sociální sítě víc, než kdejaký influencer. Sice nevytvoří v anglickém jazyce smysluplnou větu, nemá však problém používat slova z tohoto jazyka v rámci zvučných hesel. Někomu dokonce může připadat směšné a bizarní její působení na TikToku, kde dokonce tancuje, používá aktuální trendy v hudbě a videích a nebojí se humoru. A jelikož má spočítáno, kolik mladých voličů tak může získat, je jí zkrátka jedno, co si o ní myslí ti, kteří by její stranu stejně nevolili. Čeští politici se jí možná smějí, ale v zahraničí to nic mimořádného není. Je jednoduše o krok napřed.

Myslím, že pokud by mi měsíčně přistávaly na účtu statisíce a měla bych kolem sebe bublinu lidí, kteří mě podporují, asi bych se kritiky také nenechala rozhodit.

A nejen to. Schillerová volí dokonalý make-up, dává pozor na to, co obléká a věřte nebo ne, pro mnoho mužů je charismatickou a šarmantní divou, neboť se objevují na sociálních sítích i komentáře od mužů, kteří pějí ódy.

A zatímco Fiala svou šaškárnou servíruje ostatním stranám voliče na zlatém podnosu a působí velmi nejistě, Alena Schillerová využívá situace jako žádný jiný politik. Nebojí se ostré a sebevědomé rétoriky, má kolem sebe zřejmě velmi schopný tým, který přesně ví, kam má zacílit.

Veškeré přešlapy pětikoalice otáčí Schillerová v prospěch své strany, kdy poukazuje na holá fakta, která pochopí každý, a ještě takovým způsobem, že by si jeden řekl, že má tato žena opravdu velký přehled.

Třeba při okomentování mimořádné schůze vlády, kdy na svém instagramu přirovnala chování pětikoalice k reakcím živých organismů. Stoupenci ANO se nemohli v průběhu schůze vůbec vyjádřit, neboť je Adamová Pekarová postavila na 15. místo. Schillerová toto chování přirovnala ke zvířecímu boji o zdroje, kdy se během období sucha natlačí největší hroši do bahenního jezírka a otvíráním tlam odhání soky. Úsměvné.

A i přesto, že A. Babiš není daleko od Fialy a produkuje jeden průšvih za druhým, Schillerová přebírá otěže a kdo ví, zda nebude nakonec ta, která celého Bureše vyšachuje ze hry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz