Hlavní obsah
Rodina a děti

Nastávající otec zemřel, Eliška (20) zneužívá jiného. Nejde to jinak, říká

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Licence Adobe

Život Elišku postavil před závažná rozhodnutí

Mladá nastávající máma zažila šok z tragické smrti partnera. Otce pro nenarozené dítě našla ve starším partnerovi a bojí se mu říct, že dítě není jeho.

Článek

Čerstvě dospělá Eliška se bouřila proti puritánským rodičům a žila velmi uvolněným životem. Ve svém maturitním roce neplánovaně počala dítě s o rok starším přítelem, se kterým chodila teprve několik týdnů. Nejprve ji to vyděsilo. Pak s úlevou zjistila, že se o partnera může opřít.

Nechal ji vyplakat na rameni. Slíbil jí, že za jejími rodiči, starosvětskými katolíky, půjdou spolu. Nebude to lehké, ale spolu to zvládnou, i kdyby Elišku rodiče hodili přes palubu.

Tragédie

Prožívali spolu nádherné dny a plánovali společný život, výchovu dítěte, stavbu domu. Den před návštěvou rodičů se ale stalo něco strašného, co nikdo nečekal. Partner měl nehodu na motorce, narazil do stromu a na místě zemřel.

Šokované Elišce se zhroutil svět. Vůbec netušila, co bude dělat. Vydala se za rodiči, i když od nich pochopení nečekala.

Zachránce

Cestou ve vlaku se seznámila s o 30 let starším Martinem. Svedl ji na stráni za nádražím. Zamilovali se a začali spolu chodit. Za pár dní se nastěhovala k němu do domu.

Neřekla mu, že čeká dítě, protože se bála, že ji odmítne. Dokonce zvažovala, že půjde na potrat, ale několikrát se jí zdálo o mrtvém otci dítěte. Ve snech před ní klečel na kolenou a zapřísahal ji, aby nezabíjela to jediné, co po něm na světě zůstalo. Nemohla mu to udělat.

Pomohl jí omyl

Když už Martinovi nemohla těhotenství tajit, řekla mu o něm. A on si domyslel, že je dítě jeho. Zprvu se lekla, ale on měl obrovskou radost, že bude otcem a ničeho si nevšiml.

Pak už se to říct bála. Vyhovovalo jí, že Martin věří, že je dítě jeho. Šli za Eliščinými rodiči, on se jim představil a slíbil, že si Elišku vezme.

Teď chystají svatbu. Eliška se bojí, že se vše provalí. Ale Martin je skutečnému otci dítěte podobný, takže nejspíš na nic nepřijde. A ona mu to prý nepoví za nic na světě. Musela by se o dítě starat sama, na potrat už je pozdě a stejně by na něj nechtěla jít. Navíc Martina miluje, chce s ním žít a dítě vychovávat jako jeho vlastní.

Nevidí jinou cestu, než vše dál tajit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz