Hlavní obsah

Dřevěná zahradní houpačka: Jak se o ni starat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Dřevěná zahradní houpačka

Vlastnictví dřevěné zahradní houpačky se v posledních několika letech stává velmi silným trendem, ke kterému se přidávají další stovky lidí.

Článek

Není se čemu divit, protože kvalitní dřevěná zahradní houpačka poskytuje nejenom vynikající prostor pro relaxaci a odpočinek, ale také se na ní můžete schovat před spalujícím slunečním zářením. Zahradní houpačky jsou však oblíbené i pro svou relativní bezúdržbovost, která však souvisí se zvoleným materiálem.

Jak se o houpačku postarat?

Dřevěná zahradní houpačka vyrobená z masivního dřeva je v podstatě bezúdržbová, takže se o ni po pořízení nemusíte takřka vůbec starat. Dřevo je totiž z výroby opatřeno speciální impregnací, která zvyšuje jeho odolnost vůči povětrnostním vlivům a škodlivému UV záření. Nicméně pokud se vám podaří houpačku ušpinit, měli byste ji otřít vlhkým hadrem, protože skvrny od jídla nebo slazených nápojů dřevu příliš neprospívají. Tuto údržbu však určitě nebudete provádět každý den.

Jak prodloužit životnost?

Houpací lavice na zahradu se sice vyznačuje velmi vysokou odolností, a tím pádem i životností, nicméně snahou některých spotřebitelů je její prodloužení. To nemusí být na škodu, a navíc se nejedná o nic složitého. Masivní dřevo je totiž možné po několika letech používání lehce obrousit a přetřít speciální impregnací, která podpoří celkovou odolnost. Jste-li šikovnými kutily, pak vás tato činnost nemůže zaskočit.

Jak zvýšit pohodlí na houpačce?

Houpačka se skluzavkou pro děti je perfektním prostorem pro vyřádění se vašich ratolestí. Vy je pak můžete pohodlně pozorovat z vlastní zahradní houpačky. Ty bývají ve většině případů vybaveny polštáři, nicméně pokud byste chtěli zvýšit svůj komfort, existuje velmi jednoduché řešení. Tím je pořízení dalších polštářů nebo podsedáků libovolných tvarů a velikostí. Fantazii se v tomto ohledu rozhodně meze nekladou.

Zahradní dřevěná houpačka z masivu je natolik kvalitní, že se o ni nebudete muset prakticky vůbec starat. Můžete si tak užít jejího pohodlí po dobu několika let.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Houpačky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz